.:[ 2010-07-19]:.
Lite nyheter...Juli och jag har varit på utställning i Alfta SKK NAT. dömde gjorde Per-Harald Nymark . Andra certet kom och kritiken var strålande. Han uppskattade mycket hennes fina temperament! :)På NKK's utställning i Trondheim tog både Privé Chippendale och Privé Come Closer Cara Mia CERT och CACIB ! Maja blev BIR! Dömde gjorde Martin Johansson. Jag är så stolt över att "mina" valpar har framgångar i utställningsringen. Dessutom är jag tacksam över mina valpköpare som flitigt meriterar sina hundar. Det är underbart roligt och är det viktigaste av allt för mig! Stort grattis till vovvarna och deras ägare Sofie Markström och Mia Lindholm.

Maja och Mia har dessutom varit med på NTK's ordinarie nattprov, där Maja spårade till sig ett första pris och kan därmed nu titulera sig SE U(v)CH och NO U(v)CH. Hurra!!!!


.:[ 2010-06-30]:.
Idag har Sanna och hennes valpar varit på besök. Dom var så pigga, glada och fina. Valpar finns att tinga hos Monica Alm 073-8007625! ett litet smakprov på gullungarna!.:[ 2010-06-22]:.
ÄÄÄÄNTLIGEN! Juli tog sitt första svenska cert i Jönköping Triple Dog show Int! Domare Petru Muntean! Asta 2xBIR-valp! En jätterolig resa har vi gjort med kompisar! Vi fick med oss det vi önskade hem och glädjen är så STOOOR! Tack för en kanonresa!.:[ 2010-06-14]:.
Juli och Asta i soffan under fotbollsmatcherna!.:[ 2010-06-04]:.
Jag har legat på latsidan när det gäller uppdateringar. Men nu ska jag vara flitigare igen:) Vi har varit iväg på lite utställningar, Juli har fått släta ettor men äter nu bättre, så jag hoppas på en förändring...Asta är en glad och sprallig hund som nu har fått en egen sida och snart ska jag fylla den med bilder. Till helgen blir det Alfta och sedan 3-dagars i Jönköping!

.:[ 2010-03-19]:.
Vi har varit till Borlänge på utställning."Stig" Privé Chippendale tog sitt tredje cert, slutade som BIM! Tjohoo! Chaotic fick ck, 3 bh. Bra gjort grabben! Juli slät etta, men vi ger oss inte....trägen vinner heter det väl! Hon äter fortfarande inte så bra som jag skulle önska, är därför lite tunn. Men hon mognar nog så småningom! Trevlig resa , som vanligt! Mycket skratt var det! Tack till Monica, Sofie och Mia! Grattis till alla som det gick bra för !Överst Juli, mitten Asta och sist Sanna. Mina småtjejer som jag aldrig får nog av!

.:[ 2010-02-20]:.
Asta växer och blir så söt som en karamell! Hon är så duktig, kan flera kommandon , är pigg och glad! Stig( Privé Chippendale )tog sitt andra cert i Östersund förra helgen. Det var inte många Ck:n som delades ut, men han var en av dom som knep ett! Han slutade som BIM! Jag är stolt över hur Sofie har koll på allt när det gäller utställning. Vet att skilja på RAS OCH KLASSER, och vilka krav som klasserna kan tänkas ha! Bra gjort när man vet att hon aldrig har haft hund tidigare eller varit i närheten av denna sport!Stig och Sofie!


.:[ 2010-02-08]:.
Flickorna Tax i vårsolen! Fr. v Sanna, Asta & Juli


.:[ 2010-02-05]:.
Nya bilder på Asta. Så otrolig liten valp på alla sätt och vis. Lättsammare får man leta efter. Trevlig helg!


.:[ 2010-01-25]:.Jag trivs bra här i Sundsvall! Mina kompisar är snälla och på onsdag ska jag få följa med på simträning! Jag ska inte simma, men kan ju hitta på bus där under tiden........Hälsn. Asta
.:[ 2010-01-18]:.
SE HIT! Så fina halsband sys av en tjej som heter Therese Skrubbe. Om ni vill beställa så kan ni maila henne på denna adress; niketesse@gmail.com Hon har flera färger att välja på och de är mycket billiga! Jag har köpt flera stycken så komigen och smycka era vovvar!
Asta är en exemplarisk liten valp, som funnit sig väl tillrätta här hos oss. Pigg och nyfiken! Ska bli så spännande att få se denna lilla dam utvecklas. Jag samäger henne med Mia och Monica. Monica och jag åkte till Sanna på Kung Karls och hämtade henne. Under resan hem så blev Monica så förälskad, så hon är också med på ett hörn. Hon kommer att bo här hos mig, och vi åker ju för det mesta tillsammans på utställningar, så det kommer att bli kul i fortsättningen. Här kommer lite fler bilder;


.:[ 2010-01-15]:.
Här är hon; Kung Karls Hunky Dory "Asta" ! Mer info kommer!:).:[ 2010-01-11]:.
Årets första utställning är nu avklarad och det med bravur! Göteborg var platsen, My Dog. Jag, Monica och Sofie åkte tåg och hade med oss Sanna, Juli och Stig. På lördagen var det en för mig helt ny domare, Tuula Saavolainen, Finland. Juli tack och adjö, för tunn. Helt rätt! Stig var också under utveckling. Sanna däremot var en mogen dam , med svallande päls som knep CACIB och BIR:et! Fint handlad av Monica.

På söndagen var det Nina Karlsdotter som dömde och då var det samma visa för Juli. Stig däremot fick sitt första CERT & CACIB och knep BIR:et! Sanna blev BT och BIM, och därmed hade sitt andra CACIB för helgen i hamn. Vi har haft fantastiskt roligt, skrattat så käkarna har värkt och det var en nöjd trio som tog tåget hem till Sundsvall. Här kommer lite bilder!

.:[ Arkiv 2002-2008]:.

:[ 2008-12-30]:.
Julklapp...ja det kan man lugnt säga! Jag vet inte om min man visste vad han gjorde, när han gav mig en ny kamera i julklapp :) Jag håller på den hela tiden, fotar allt möjligt, får faktiskt lägga undan den för att kunna hinna med något annat. Oj, vad kul det är!!!! Här är allt som vanligt annars. Juli väger 2600 gr. mäter 24 cm, så någon tvekan om vilken storlek det blir på den lilla damen , är det nog inte. Jag lämnar landet den 8 januari, då ska jag och maken lata oss i San Augustin. Åååååh vad härligt det ska bli!!!! Sedan kommer vi hem med batterierna laddade!
:[ 2008-12-08]:.
Stigge, matte Sofie och Freddis har gjort Västerböle osäkert idag :) Valparna busade som bara den och dom är otroligt trevliga små hundar!:) Stig är nog norrlands lydigaste lilla valp. Han lär sig fler och fler trix. Nu kan han även fritt följ och dansa. Oj, oj, oj dom måste vara som gjorda för varandra, han och matte Sofie! Jag har aldrig varit med om maken! Tror att även "farmor" håller på att tappa hakan! Jag är så stolta över er!Vi gör vågen!
:[ 2008-11-15]:.
Besök av Stigge och hans matte Sofie. :) Han är den lilla hanen ur Lotta/Milton kullen. Han är fortfarande liten, väger 2400 gr. och mäter 22 cm. Men har en rejäl benstomme och är till sättet super trevlig, social men ändå mjuk. Busig är bara förnamnet!!!
Jag är så otroligt glad över att valparna i denna kull hittills är så trevliga och positiva hundar. Han är dessutom väldigt lydig för sin ålder, kan bla. sitt, ligg stanna, vänta och är lika duktig vare sig han är här eller på promenad men andra hundar omkring sig. De har jobbat mycket med kontaktövningar och han söker verkligen ögonkontakt ! Bra jobbat Sofie och Petter!
:[ 2008-11-13]:.
Nytt på sidan! Tusen tack Freddis för hjälp med ny layout!:)
:[ 2008-11-06]:.
Vägning har stått på schemat och Freddis har tagit så fina bilder på Juli. Hon väger nu 2200 gr. och är strax 15 v. Tusen tack ! Här kommer ett smakprov:.:[ 2008-10-24]:.
Besök hos Sune igår :) Jag och Freddis åkte till Ullånger, för att hälsa på Sune m. familj igår! Där blev vi bjudna på utsökt lunch och fika med sju sorts kakor( minst)! Sune är den som ser ut att bli störst i kullen. Vägde nu ca. 2,5 kilo och hade en mycket grov benstomme. Även han ser ut att bli en stilig herre och är också en mycket trevlig liten hund! Vi lade också ett litet spår åt morbror Bosse, det löste han perfekt! Juli och Sune fick sedan smaka lite på klöven, och Juli snodde den och tyckte att den var häftig! Trevlig och härlig dag!


.:[ 2008-10-18]:.
Fint främmande hade vi igår. Stig med matte och husse, samt "Farmor" Freddis och pappa Milton! Vi åt pastagratäng och till kaffet hade Freddis bakat Ananaspaj. Det var mums det! Sedan gick vi också på en promenad , sen var det hundsurr och fotografering! Valparna ser fina ut och Stig har blivit en charmerande liten pojke! Fin i kroppen, lite mera lågställd än Juli, rör sig fint och mycket bra vinklad. Sedan har dom ju fina huvuden och verkar bli riktigt små i storleken, tjoho!Det var en trevlig dag, Tack ska ni ha!Till veckan ska jag besöka Sune......spännande!

Stig


.:[ 2008-10-09]:.
Bara en bild ....blev till slut, flera stycken!!Hon är heeelt underbar!!!! Juli! Nedan mor och dotter!

.:[ 2008-10-06]:.
Vägning och mätning har idag varit på schemat förstås, samt de sedvanliga balansövningarna som jag håller på med när jag har en valp i huset;) Julis vikt är 1753 gr. vid en ålder av 10v. Hon mäter just nu 20 cm i br.omfång. Det säger kanske inte så mycket än, men jag hoppas ju så innerligt på en liten kaninflicka. Hon är en jättemysig liten tik, som nog inte lämnar någon människa oberörd. Alla gillar henne skarpt. Skinn på näsan finns det gott om........


.:[ 2008-09-24]:.
Den här bilden är tagen i somras, men jag fick den idag av Fredrika. Jag tycker att den är så otroligt fin och säger så mycket, så jag kunde inte låta bli att visa den. Tack Fredrika för att du har hjälpt till med valparna så mycket, Milton lämnar superfina valpar. Du vet ju vad jag känner för Juli, ooooooooolalala!


.:[ 2008-09-16]:.
Ståbilder 7,5 v. Vikten just nu är hanarna 1350gr. resp.1270. Tiken 1230gr..:[ 2008-09-15]:.
Sju veckor har mina gullungar blivit och det är mer än full fart!!! Nu ska det snart bli ett veterinärbesök och sedan till veckan skall dom två gossarna flytta. Fort har tiden gått!De är så fina alla tre! Vi ska även klämma in en dag då vi ska ta en familjebild, mer om detta kommer! Juli poserar på bilden nedan.


.:[ 2008-09-06]:.
GRATTIS !!!!! Maja och Mia har varit till Högbo och gjort bra ifrån sig ännu en gång. Ingen är gladare än jag; hoho !! Det är underbart att du åker runt på turné igen Mia !


.:[ 2008-09-02]:.
Gotland 2008 var en härlig upplevelse. Allt var så avkopplande och trevligt! Ät-VM börjar lida mot sitt slut och denna resa var inget undantag. Då Fredrika inte kunde åka med , så fick jag uppdraget att visa hennes hundar Pavel och Milton. Hur det gick för oss står under länken resultat. Höjdpunkten var iallafall att JAG fick bli den som stolt visade fram Milton ( Tavlefjärdens Belmondo) till ett BIR på söndagens Internationella utst. Han kan numera titulera sig Internationell utställningschampion !!!! Att han dessutom är pappa till min senaste valpkull gör detta extra kul!!! Tack för trevligt sällskap till alla som var med och vi blir bara visare för varje gång vi reser någonstans. Så nästa tripp borde bli perfekt!


.:[ 2008-08-18]:.
Nu är det grabbarnas tur att visa upp sig på bild. De börjar mer och mer bli små hundar av dom. Dom börjar busa med varandra och utforska omvärlden. Men mest så äter och sover dom än.


.:[ 2008-08-18]:.
Vi äter riktig mat nu! Det är ganska gott, faktiskt! Sedan har jag avmaskat dom och klippt klorna flera gånger. Nu börjar det äntligen bli lite fart i lådan och det är så roligt att sitta och titta på dom. Dom börjar att småbrottas lite och gnaga på varandra!


.:[ 2008-08-10]:.
Nu kan en av valparna så smått börja se, först ut var Juli! :) Det är alltid spännande att följa hur de utvecklas och nu börjar en ny fas i deras liv. Klorna är också klippta för första gången.


.:[ 2008-08-07]:.
Lite blöt är flickan på startbilden , men det är mjölk ! Dom har dubblat vikten med råge, och är så tysta och nöjda. Lotta blir mer och mer sugen på att vara med oss! Kvällarna speciellt, då vankas det fika och hon är extra hungrig på kvällen.


.:[ 2008-08-03]:.
Tiden går fort med små valpar. En vecka redan och det går alldeles utmärkt. Lotta är en otroligt duktig mamma, och sköter om sina små. Uställning i Svenstavik; Maja fick sitt första CK och RES-CACIB! Yiiippiieee! och Dante 2 bh med RES-CACIB, Stort grattis tjejjer till era fina hundar som ni visar så fint! Se mer under "Resultat".


.:[ 2008-08-01]:.
Nu har vi fått namn också. Stora hanen; Privé Copyright By Milton, lilla hanen Privé Chippendale och tiken Privé Carmen Electra. Alla mår bra och växer så det knakar i valplådan. OBS! Lite ny layout! Nya länkar!


.:[ 2008-07-30]:.
Maja har varit på utställning, NTK i Töva . Fick ett Hp med sig hem, endast pga. för lite päls? Men jag är så glad över denna lilla goding och att Mia åker och visar upp henne. Tack, det är jättekul ! Hon kommer att röra om i ledet i många ringar framöver, helt säkert:)


.:[ 2008-07-27]:.
Äntligen är valparna födda!! Allt gick smidigt och det blev 2 hanar och 2 tikar. Tyvärr, så klarade sig den ena tiken bara 1 timme. De andra tre småttingarna och mamma Lotta mår alldeles utmärkt! Tack till Fredrika som fotat och varit assistent, och Eva som varit här och hjälpt till!


.:[ 2008-07-12]:.
Sanna, min älskade lilla hund har idag blivit utställningschampion i Alfta SKK Nat. Domare var Lars Widén. Inga ord kan beskriva hur lycklig jag är ! Bilderna får tala för sig själva!Tack för fin support runt ringen och för Freddis fina fotograferande! BIR blev hon , men opl. i gruppen..:[ 2008-07-09]:.
WW-08 har passerat och jag är stolt över vad Sanna presterade ! Men visst svider det lite att hon var så nära att knipa certet och fått bli champion! Vad som där emot inte gör ont utan känns bra , var att certet gick till syrran Roxan ! Härligt jobbat och grattis till Yvonne och Lottie! Bussahagarna gjorde utmärkt ifrån sig, och man kan bla. stoltsera med en WW i faster Qalinka och pappa Qosak vann championklassen och roffade åt sig ett res. cacib. Jättegrattis ! Sanna fick res.CERT och det är stort i dessa sammanhang! Nu ser vi framemot helgen, då det bär av till Alfta! Lottas mage växer och frodas , hon äter bra och ser välmående ut ! Det ska bli såååå spännande att få reda på vad som gömmer sig därinnne! Jag väntar på fler bilder från WW och kommer att lägga ut dom senare!


.:[ 2008-06-15]:.
Natten mellan lördag och söndag, i regn och rusk, blev Sanna viltspårchampion! Det var på NTK:s ordinarie spårprov "Nattprovet"! Inte många hundar gick ens till pris, så när den tunga väntan var över efter att domarna haft kollegium, så blev jag överlycklig när jag fick klart för mig att hon var en av dom som fixat ett förstapris och dessutom 42p tid 18 min. Spåret var bland de jobbigaste jag gått, över djupa vattendrag så jag var blöt till låren. Men vad gör det när hunden spårar som en klocka. Mysig tillställning och myggig!


.:[ 2008-05-27]:.
Revanschen kom denna helg, och det med besked!! Vi var först till Älandsbro, där NTK har sin vårutställning. Dömde gjorde K-E Johansson och kritiken löd;
Mycket typisk huvud, mörka ögon, bra bett, mycket vacker hals och rygglinje, väl utv. bröstkorg, lagom mark avstånd, utm vinklar, utm rörelser, bra päls kvalitet .
Resulterade i ett cert, 1 bt och BIR. Ååå vad det var roligt!

Hem och vila , sedan styrde vi kosan mot Alfta. Domare Hans Almgren tyckte följande om Sanna;
Prop tik med vackert huvud, mörka ögon, bra pigment, strama mungipor, stark rygg, lagom långt kors, kompakta tassar bak, samlade fram, bra pälsstruktur, normal halslängd och marknära effektiva rörelser.
Solen och därmed värmen hade påverkan på hundarna såklart, men Sanna travade på och det med bravur cert igen, slog championtiken i bt och därefter BIM. Sanna och Milton sprang hem varsitt BIR denna helg !!!!!Kul! Grattis också till alla vänner som skördade framgångar i helgen, även till dom som var runt om i landet! Nu ska vi ta det lugnt ett tag och hoppas att Lotta är dräktig! Ha det så bra i solen och värmen !!


.:[ 2008-06-01]:.
Vilken helg vi har haft! Jag väntar på fler bilder så jag börjar bakifrån, med söndagens glädjande resultat när det gäller Charmingconny " Bosse"! Bosse var anmäld till GäTK i Alfta, dömde gjorde Hans Almgren. Han saknade ett tredje cert och det var med viss spänning vi stegade in i ringen. Han pinnande på, stod fint som vanligt och visst fick han sitt efterlängtade cert. Andra placering i B/J klass och totalt 4:a BH. Matte och husse skall ha en STOR eloge för att de tränat och trimmat honom under våren. Han är, av naturen, en mycket kraftigt byggd hane. Domare Almgren påpekade också i kritiken att han var synnerligen kraftigt byggd och med välmusklade lår, men han klarade måttbandet så det var skönt. Jättekul var det och jag fick "ståpäls" på armarna, trots att det var ca.30 grader varmt ute. Bosse är dessutom en otroligt trevlig och mysig hund, som är okomplicerad på alla sätt. Nu fattas bara sista spårettan så ska väl också han få sitt CHAMPIONAT. Grattis till Kerstin och Arne! Även Sanna har tävlat i helgen, mer om detta kommer strax! ;)


.:[ 2008-05-25]:.
Simmande taxar finns det, men Selma i Oslo är alldeles galen i vatten. Hon älskar att bada!!!!!Tack för bilden Siri ! I helgen som nu snart är över har hela min familj slitit som vargar på VNKK's nationella utställning! Jag hade anmält Sanna som i lördags fick nöja sig med en slät etta. Detta pga av domaren tyckte att hon rörde sig underställt. ALLT annat var utmärkt denna gång! Jaja, men vi ska snart på det igen !!! Pappa Qosak var jätteduktig då han idag , söndag, blev BIR & slutade som gr 5:a i Österbybruk, bra gjort då det var många fina hundar med.


.:[ 2008-05-20]:.
Andra gången och det gick jättebra !!! Nu är det bara att vänta och hoppas....


.:[ 2008-05-18]:.
Nu har Lotta och Milton haft sin första kärleksstund. Allt gick bra och vi gör ytterligare en parning på tisdag. Jag är sååå nöjd och glad. Tack till alla inblandade!!!!!!


.:[ 2008-05-14]:.
Freddis har köpt en ny kamera, som hon kom hem till mig idag och "invigde". Ingen blev gladare än jag, då jag tycker att ta bilder på hundarna är bland det roligaste som finns. Det var en riktigt grym kamera hon köpt och den kommer dom att få mycket glädje av !! ( även jag,hahaha)Jag kommer att lägga ut fler bilder från dagen framöver, så pass på !!


.:[ 2008-05-10]:.
ÄNTLIGEN har Lotta börjat löpa och hon skall nu inom en snar framtid få träffa sin fästman Milton.


.:[ 2008-05-07]:.
Nu har helgen passerat och det alldeles för fort. Vi har nämligen haft fint främmande av Edda från Island. Jag tog med henne på en rekordsnabb dag, där vi åkte runt och tittade på taxar i vår närhet. Det var så underbart att få träffa henne igen, vi har pratat och pratat om allt mellan himmel och jord. Edda går just nu Hundfrisörutbildning i Stockholm. Jag ska åka ner för att träffa henne senare under maj månad. Livet är bra rättvist ibland också, nämligen eftersom jag har fått lära känna dig, Edda. Tack för att du kom och vi ses i huvudstaden, då ska vi åka "Räkbåt". Kram...till er alla!!


.:[ 2008-04-30]:.
Sanna söker upp varje plats där det finns en liiiiten strimma sol. Hon njuter av värmen. Idag ska hundarna få hålla sig inomhus, då det brukar smälla rejält ute. Jag riskerar inte att de blir överraskade av någon raket. Usch och fy för detta !!


.:[ 2008-04-21]:.
Det är inte sant, så tänkte jag imorse när jag slog upp mina blå !!!!!!! För att börja från början..I höstas så fantiserade Lottie och jag om att åka till Harstad på Internationell NKK utställning. Vi frågade runt lite och tillslut så blev det bestämt att Lottie, Ingeborg, Rose-Marie och jag skulle åka. Vi bestämde oss för att hyra bil och bokade en stuga i Narvik. Resan skulle ju bli rätt lång, så Lottie valde att flyga till Luleå och sedan plockade vi upp henne där. Vi startade kl. 07.00 från Sundsvall och allt gick finfint, vi kom fram till Luleå nästan precis då Lotties plan hade landat. Nu var laget fulltaligt!! Vi gjorde småstopp och vips så var vi faktiskt framme, utan några problem. Stugan var toppen med 3 rum, dusch och toalett samt TV.
Vi somnade ovaggade...zzzzzzzz.
På utställningsdagens morgon började som vanligt tävlingsnervositeten ge sig till känna, vilket motstånd ???, NKK med en norrman som dömer( gulp)???, osv osv. Väl framme i Harstad, packade vi oss in i utställningshallen, rev och slet i våra kataloger. Spejade runt ringside och var allmänt förvirrade. Först ut var Qosak lhkanin, CERT , CACIB och BH. PUUUUUH, vi hade nu en att fira på kvällen. Men vem hade kunnat ana vad som komma skulle, Sanna lhkanin CERT, CACIB och BT. Qosak sedan BIR !! Trazzel lhdvärg CERT, CACIB BH, Pepzi lhdvärg CERT, CACIB BT ! Trazzel BIR ! Elvis lhnormal CERT, CACIB BH/BIM ! Herregud vad hade hänt, vi åkte med 5 hundar och fick med oss allt vi någonsin hade kunnat hoppas på ! Yippie ! Vi var nästan chockade, fullkomlig lycka ! Dömde gjorde Espen Engh. Vi skrapade dessutom ihop 5 Championat ; 3 NUCH, 1 INTUCH och 1 NORDUCH !
Ni förstår kanske att vi var otroligt nöjda och belåtna på kvällen, vi satt mest och trodde att vi drömde, för detta känns fortfarande osannolikt. Avslutningsvis bjuder jag på lite bilder och vill Tacka hela gänget som åkte för en UNDERBAR, OFATTBAR resa. Dags att planera mera ;) Hundarna som fixade allt var;
INT NORD o NU(v)CH SVCH KBHV05, KLB-05 SV-05,06 Bussahagens Qosak, Bussahagens Roseanne Barr,SU(v)CH NU(v)CH SVCH Foxfoot Blue Rooster, Spårlyckans Musetté och NORDU(v)CH ( SU(v)CH NU(v)CH FINU(v)CH ) INTU(v)CH SVCH Redtops Eminem. Tack ska ni ha hela gänget !!!!!!!!! Grattis också till alla vovvars uppfödare !.:[ 2008-03-26]:.

Men visst verkar det som om en ny istid redan är allvarligt nära förestående. Jag har dessa ispilar runt min sons sovstuga och vid våran altan. Kan ju faktiskt skada en liten tax ordentligt!


.:[ 2008-03-24]:.

Påsken är snart över och vi har haft kallt, men ändå vackert på dagarna.
Vi har fiskat på isen och solat litegrann.
Bilder har kommit från Privé Call Me Castelle " Selma " i Oslo. Fin liten flicka....;)


.:[ 2008-03-16]:.

Glad Påsk önskar vi er ALLA!


.:[ 2008-03-07]:.

Rabies vaccination är det bra att ha utfört, ifall man får lust att åka till vissa grannländer för att ställa ut. Jag och Fredrika har idag varit och vaccinerat Milton och Sanna. Det gick bra och nu är vi äntligen pågång ! Snö som bara .........men liiiite sol också idag !


.:[ 2008-03-04]:.

Alltså nu får det vara bra med snöandet här !!!! Jag är så fruktansvärt less på vinter, berg & dalbana, ena dagen soligt och fågelkvitter, nästa dag minusgrader och toksnö....Men hundarna gillar det, springer och leker som galningar.


.:[ 2008-02-27]:.

Snart så kommer HON, min vän från Island ska komma till Sverige i april, för att gå en hundfrisörutbildning. Det ska bli så fantastiskt kul att återse henne, och hon ska få titta på taxar i hela vårt avlånga land ;) En del människor kommer och går i ens liv, meddans andra blir kvar för alltid. Edda är en av dom som alltid kommer att finnas kvar, och jag är så tacksam att vi träffats :) Tänk att man kunde få vänner på detta vis , slumpen kanske, men att ett gemensamt intresse kan förena så många människor runt om i världen. Det är väl härligt.


.:[ 2008-02-26]:.

En promenad är alltid krävande, åtminstone om man måste gå i koppel, som mina två flickor har tvingats till de senaste dagarna. Då har dom fullt sjå att försöka lista ut vart jag tänker vika av vägen och låta dem springa lösa. Detta tar på krafterna...Jag har haft dom kopplade nu och gått längs byvägen, flera kilometer åt vardera hållet, bara för att Lotta kalasade på en död ekorre för ett tag sedan. Hon blev naturligtvis dålig i magen, men är bättre nu, tack och lov ! ;) Hon är en riktig "asletare", hittar allt som är ruttet och äckligt, dessutom tvekar hon inte en sekund på att sätta i sig det. Så nu är det min typ av promenader som gäller tag framöver tills isen och snön har tinat bort mera. Då kan vi gå på våra gamla vanliga promenadslingor.


.:[ 2008-02-17]:.

Tjooohoo på er alla ! Vi styrde kosan mot Östersund och Jämtland/Härjedalens Taxklubbs första utställning för året. Jag, Freddis och Ingeborg. Jag hade anmält Sanna och Lotta. Lotta gick i Championklass och gjorde som vanligt sitt bästa, men frös, frös och frös. Lokalen var verkligen KALL. Hon slutade som 2.a i sin klass. Sanna var på certjakt och det gick som smort. Certet fick hon och sedan 2 Btkl. Jag måste säga att jag skämtsamt sagt till Lottie vilka krav jag hade som valpköpare innan Sannas kull var född, ingen rädd hund och en som visar sig lika showigt i ringen som pappa Qosak. Jo, jo det är inga dåliga krav. Skämtåsido så blev Sanna den hund jag längtat efter, mjuk och glad , OCH är gudomlig att visa i utställningsringen. Så fokuserad och showig !!! Man kan inte låta bli att le åt henne när hon pinnar på, visste precis att man ska följa mattan osv. Står som en klocka på bordet. Jag är mer än nöjd med dagen, och mina småflickor gjorde det jättebra ! Lugna och fina, verkligen mina ögonstenar. Husse tycke dock att "hans" Lotta åtminstone hade kunnat få en rosett för utställningens snällaste hund ! Sanna är för övrigt mattes hund, i alla väder ! Jag vill gratulera Freddis till CK på sina pojkar och Ingeborg till BIR på sin Pepsi( dvärg). F.ö kan tilläggas att det var fler kaniner lh anmälda än dvärgar, det är lite ovanligt ! Nu sitter vi och planerar våren, ååååh vad det ska bli spännande.


.:[ 2008-02-05]:.

Ögonlysning är avklarat U.A. Nu väntar jag på att den lilla damen ska börja löpa, sedan ska hon få träffa sin fästman Milton. ( NV-07 SVCH Tavlefjärdens Belmondo )


.:[ 2008-02-04]:.

Grattis till Lottas och Bambinos småttingar , som nu blivit stora och fyllt 1 år !.:[ 2008-02-01]:.

En liten dotter till Lotta och Nova Star's Chamaeleon har skickat fina vinterbilder. Jag måste väl påstå att hon är sin mamma upp i dagen ! Helt makalöst, vad lika dom är! Här med husse Geir.


.:[ 2008-01-31]:.

Jag tänker VARJE dag på hur lyckligt lottad jag är, som bor som jag gör. Hundarna springer lösa på en is, som är perfekt för vinterpromenader och alldeles tyst och stilla omkring. Man hör bara fräsandet under sina skor och tassar som krossar skare, där dom springer..:[ 2008-01-21]:.

Men visst är det väl konstigt......vi har fått 3 nya valpar hemma hos oss. Detta hade jag ingen aning om förrän Sanna kom släpandes på den ena efter den andra när hon skulle gå ut en snabbis på tomten ! Två rosa och en taxliknande brun ! Men var kommer dessa ifrån....hon tittade så konstigt på mig , ungefär som -De är mina, ser du inte det? På kvällarna lyfter hon upp dom i soffan så fint i mitt knä. Men inte så att hon vaktar dom, utan mera att jag ska passa dom och hon visar dom glatt för alla som vill titta, sedan är det bra. När dom inte fick följa med ut så har intresset svalnat, men lite lustigt är det allt!.:[ 2008-01-20]:.

Isgata överallt ute. Hundarna åker runt som Bambi på hal is. Jag längtar verkligen tills solen börjar värma och våren kommer ! Broddar är en fantastisk uppfinning och hundarna skulle också behöva en variant ;).:[ 2008-01-07]:.

My Dog är ett minne blott, nu är vi hemma igen ! Sanna skötte sig som alltid toppen, hon bara joggar på i sin takt, har koll på mig och sedan är allt lugnt ! Vi hade trevligt sällskap på resan av våra vänner Annelie och hennes springer Cayenne ! Vid ringside var även Freddis och Fredrik med Milton ! Tryggt och bra! Tåg först i 7 timmar ihop med både katter och andra hundar, sedan denna stora utställning och därefter tåg igen i 9 timmar. Men inte ett knyst på hela tiden...otroligt! Resultatet då? Jo, Sanna vann B/J klassen , dock utan CK, kritiken löd ; Utmärkt typ.Vackert feminint huvud med utm. prop. Bra hals, utm. bröstparti, utm. vinklar runt om,Bra prop. i kroppen, bra ben och tassar, mycket rörelser, dock inte i bästa päls för dagen. Hon föll alltså på pälsen idag, och det får man acceptera. Blank är hon , men herr Domare ville ha mycket päls.( men jag tycker nog att hon har så det räcker jag! ) Vi ska tillbaka igen, för det var en jättetrevlig resa !


.:[ 2008-01-02]:.

Nytt år och jag ser verkligen fram emot detta. Sanna skall ställas ut flitigt och tränas i skogen ! Lotta skall löpa på vårkanten, paras med Milton och sedan hoppas jag att det blir några söta valpar, som får se dagens ljus. Det kommer att vara fullt upp framöver, men vad gör det när man får hålla på med det roligaste man vet ;)


.:[ 2007-12-26]:.

Jag går alltid en promenad per dag då hundarna slipper att ha koppel på sig. Vi bor ju långt ute på landet och på vintern finns det så många olika slingor att välja mellan, skoterleder, ute på isen eller efter skogsbilvägar. Idag gick jag i ett skoterspår och hundarna jagar dels varandra och snokar runt efter spår av något vilt. Det är så underbart tycker jag, när man ser att de njuter av att fara omkring som vildar i mjuk nysnö och busa.
Jag är mitt inne i en period av många nätter på mitt skift och jag jobbar hela jul och dessutom hela nyår. Men sedan ska vi åka tåg med kompisar till Göteborg, My Dog och jag tycker att det ska bli så avkopplande och roligt. Vi ska lyxa till det och bo på hotell, så hundarna får sova i sängen och ladda inför utställningen. Rapport därifrån kommer senare. Gott Nytt År alla vi känner !


.:[ 2007-12-16]:.

Andra certet i hamn för min lilla gumma ! Vi har nu varit i Stockholm på årets största svenska utställning. Jag hade med mig Sanna och Maja (Privé Come Closer Cara Mia). Maja skulle debutera i utställningssammanhang och jag var väl lite skeptisk innan resan....en junior i detta virrvarr av människor och hundar ?! Men ser man på det gick som en dans och hon var ju sååååå nära att ta med sig den fina titeln hem. Men konkurrensen var hård och jag är så nöjd med den lilla tjejen. 1 HP 2 kk blev det till slut, ( HP även för den som stod etta, så det var verkligen nära ) Grattis till matte Mia!
Sanna skulle ut i Jaktklass och gjorde som alltid en strålande insats, slutade som 3:a i kk, opl BT. Men certet satte vi klorna i. Trevlig resa var det, Stort Grattis till alla som tävlade, ingen nämnd och ingen glömd. Tack till alla vänner runt ringside som hejjade på, ses snart igen. P.s ett litet extra Grattis till Roxan, som ångade på till så fina resultat. Skickar också en julkram till alla er som höll tummarna på hemmaplan !


.:[ 2007-11-26]:.

Hur gick det för oss då ? Jo, vi har varit till Hamar och fick med oss 1 HP, hem från unghundsklass. Vi är nöjda med det och Sanna skötte sig som vanligt jättebra. Fin kritik, önskade lite längre nosparti, så vi ska försöka träna på det då !!!! Sanna gör vad som helst för en godis, så jag blir inte förvånad om vi får till det hahaha ! Nu ska vi koppla av tills december och ställa upp på Stora Stockholm, inga förhoppningar, men deltar man inte så kan man inte få något heller. Vi tackar för ressällskapet till Norge och utbrister i ett fyrfaldigt leve för den NV-07, Tavlefjärdens Belmondo !


.:[ 2007-11-13]:.

Selma i Norge och hennes matte har skickat en fin bild ! Det är alltid kul att få en hälsning från valpar som man inte kan träffa så ofta, och de ser ju ut att ha det mysigt.


.:[ 2007-11-06]:.

Lika stor som en kaffebryggare och väldigt lik en råglimpa...dessa ord kom från min yngste son när jag höll på med kameran idag ! Jag skrattade och tänkte att" Ja, varför inte, kaffe och limpmacka det är inte fy skam, Sanna är en goding !"


.:[ 2007-11-01]:.

Lotta har äntligen blivit utmanad, och det är av allas vår store vän Rozzi. Tack så mycket, jättekul tycker vi ! Här kommer svaret....Varje utmanad hund ska skriva 6 underliga/konstiga fakta på sin hemsida och samtidigt ange regler för leken. Välj nya hundar och gör en lista över dem. Skriv en kommentar i de utmanades gästbok för att de ska läsa på din sida för mera info. Jag väljer tre att utmana, det blir Bussahagens Qosak, min pappa Y-Stammens Alter Ego och min halvbror Chaotic !
1. Lotta har alltid en filt över sig när hon ska vila eller sova. Tittar ut ibland och då ser det ut som om hon har en "sjal" runt huvudet.
2. När hon äter sitt första mål mat för dagen vill hon INTE äta i köket, vilket annat rum som helst går alldeles utmärkt.
3. Lotta vet att hon inte får skälla, har därför lärt sig att skälla med stängd mun, prova det, grattis om ni klarar av det. Hon tror iallafall att det är tillåtet ;)
4. Tycker bara om slemmiga , redan gnagda ben, skitgörat får någon annan göra !
5. Älskar att äta saker ute som har legat och ruttnat ett tag eller fånga sig en liten mus till mellanmål.
6. Hon är väldigt förtjust i den gigantiskt stora varghunden Rozzi, trots att hon själv säkert väger lika mycket som hans huvud, vem har sagt att storleken har betydelse, bara förtal.....


.:[ 2007-10-31]:.

Maja ( ur kull 3) är här och det är så roligt att få träffa valpar som man har fött upp och se hur de utvecklas. Hon är en ivrig och gosig liten tjej, fulltandad och med pälsen på utväxt. Hur länge hon stannar får vi se, men jag vet att matte Mia får abstinens efter Maja ganska omgående, så jag njuter varje sekund som hon är här ! Fler bilder kommer......


.:[ 2007-10-23 ]:.

Bilder på Sissi och Hulda har kommit och det är alltid spännande att se vad de har för sig. Titta och njut! Hulda hade varit på ett riktigt eftersök och klarat det galant, bra jobbat tjejen !


.:[ 2007-10-17 ]:.

En vacker höstdag och vad är då mera lämpligt än att gå på en skön promenad med hundarna. Jag avslutade med att gå ner till stranden där vi bor och det var så fina färger och varmt i luften. Hundarna njöt minst lika mycket som jag ! Ikväll är det landskamp på Råsunda och Lottie du kan väl försöka vinka till mig i tv:n , för du är väl där när du bor alldeles intill ? Åtminstone ska jag spana efter min käre make som har dragit till huvudstaden för att gå på match.


.:[ 2007-10-07 ]:.

Äntligen kan man andas ut ! Sanna blev inmätt kanin igår på SKK :s Internationella utställning i Nordichallen ! 29 CENTIMETER !! Dömde gjorde Theo Leenen, Belgien, den mannen kunde hantera ett måttband med den äran ! Det var otroligt skönt, med tanke på att man har varit med om mätningar både på längden och höjden iår ! Nu är ju Sanna väldigt liten så jag hade hade blivit riktigt besviken, om mätningen hade trasslat ! Som grädde på moset CERT , R-CACIB var ju strålande ! 1B/JKL, 1KK, 2BT !


.:[ 2007-09-21 ]:.

Jag tänkte att jag skulle se om det fanns någon form av "love" mellan dessa två små hundar ! Jag och Freddis åkte och släppte alla våra hundar i närheten av Matfors och de fick gasa runt i skog och mark ! Tycke uppstod mellan Milton och Lotta , de var så söta tillsammans ! Vilken tur för jag hade tänkt att dessa två skulle paras 2008 och jag tror att det kommer att bli riktigt bra. Skämt åsido så har jag planerat att para Lotta med Milton, och ville ha lite fina bilder på dom, bilderna visar ju faktiskt att de verkar gilla varandra, vilket vi tyckte såg kul ut ! Milton har en spännande stamtavla och de egenskaper som jag letat, han har dessutom skördat fina framgångar i utställningsringen och har en ypperlig spårnäsa, dessutom är han väldigt trevlig, så nu är det en evig väntan igen !


.:[ 2007-09-17 ]:.

Sanna är precis så som den hund, jag skämtsamt bad Charlotte att fixa till mig ! Glad , positiv, påhittig och alltid på bra humör ! Att hon dessutom blev riktigt bra exteriört är ju naturligtvis en bonus. Alla dessa egenskaper önskar man sig som uppfödare när man planerar en kull. Man gör så gott man kan och hoppas på ett bra resultat. I det här fallet var avelsmaterialet för mig otroligt spännande och jag önskade så innerligt att Bussahagen skulle vaska fram en tik till mig. Sanna blev precis så som jag hade önskat ! Hon är en mammagris, men det tar jag så gärna, hon litar på mig och allt jag gör är kul ! Från tidiga morgon till sena kväll är livet en fest och det är väl så det ska vara.


.:[ 2007-09-11 ]:.

Lotta är nog en av de snällaste hundar jag träffat i mitt liv. Mjuk och fin. Tittar på en med sina vackra ögon och kan man annat än smälta ? Ibland säger faktiskt en bild mer än tusen ord...Jaha, det var allt för denna gång...


.:[ 2007-09-07 ]:.

Lika som bär är dom, valparna efter NovaStar's Chamaeleon och Crazycharlotta ! Jag har haft Campari här hos mig några dagar, ohch det har varit så kul. Han är en JÄTTEtrevlig hanhund som idag mäter ca.29 cm. Vi får se om det håller i framtiden. De fyllde nyss 7 mån. Systern Maja är också liten mäter 27 cm, och är en framåt tjej full av bus ! Jag får mail med små berättelser och bilder från Oslo, där Privé Call Me Castelle " Selma " bor och hon är också en duktig och fin valp som inte räds något. Även denna lilla tik håller kaninmåttet, hon var den minsta i kullen ända från början. Jag är jättenöjd med dessa valpar och det ska bli så spännande att följa dom.


.:[ 2007-08-30 ]:.

Yes, där satt den, den efterlängtade ettan i öppenklass. Rörligt spår för Älghundklubben i Hassela. Usch vad jag var nervös innan, man vet ju aldrig det där med skottet i en sådan här situation. Men hon var verkligen skottfast, jag tror att han hade kunnat ha en kanon och att skjuta med. Tempot hade oroat mig lite innan, men inte av den anledningen att det skulle gå långsamt, utan Sanna har alltid den ambitionen att det vi ska göra, det gör vi på snabbast möjliga tid !!! Men vi hade tur och spåret bar iväg direkt rätt upp i himlen kändes det som och väldigt mycket ris och stora stenar, så jag tror att det satte sig i de små taxbenen litegrann. Undan gick, det men inte för fort! Fira ikväll......


.:[ 2007-08-26 ]:.

Grytträning med Grythundklubben stod idag på programmet för taxtjejerna ! Hulda och Mysan var också med och alla nådde väl ungefär samma resultat. Nja, inte riktigt vår stil.....Sanna var väl den som var mest intresserad och var riktigt pågång när vi viftade med rävskinnet innan. Hon var inte alls rädd för det eller att gå ner i gångarna, men vad man skulle göra sedan var ju frågan ?! Ett dött skinn är ju inte kul hur länge som helst. Dagen till ära skulle det vara LEVANDE grävling med, men av det såg vi inget, det var lite synd tyckte vi. Men fint väder och lite annorlunda aktivitet är ju alltid kul !


.:[ 2007-08-06 ]:.

Östersund hade två utställningar att erbjuda i helgen som gått och på lördagen var det Frösön, J/H taxklubb och domaren Hans Almgren som gällde. Han gillade Sanna och resultatet blev CK, 2 BT ! Charmingconny hade bantat och gled in och vann b/j klassen med CERT och slutade som 2 BH, JÄTTEKUL ! Chaotic 4:a i CHkl.! På söndagen var det en domare från Sydafrika och hon gillade ett annat stuk på hundarna så hon gav Sanna 1 HP, men jag är jättenöjd med det. Charmingconny hade väl också redan fått sin dos för denna helg, slät etta blev det idag ! Chaotic fick lite upprättelse och drog in ett CK , men sedan var det lite tuffare konkurrens för hans del ! Cutecharina CK i CHkl. och sedan som grädde på moset, CACIB, slutade som 2 BTkl ! Grattis till Ingeborg och Hulda för det ! Vi hade hyrt en stuga som var jättetrevlig, men låg kanske lite avsides och under dessa 2 utst. dagar har jag träffat många goda vänner och hälsar GRATTIS till alla er med era fina resultat !Nu ska vi vila ett tag och pyssla lite hemma. Nästa gång blir det inmätning för Sannas del.....


.:[ 2007-07-29 ]:.

Sanna blev BIR i Ransäter och vi gjorde ännu en sk. tokresa, massor av mil och lite sömn. Jag hade jobbat natten mot lördag och jag tittade in på utställningen i Töva fram och tillbaka ( jag hade inte anmält till denna utställning), och sedan åkte vi direkt ner till Stöllet där vi hade hyrt en stuga.På söndagsmorgonen styrde vi kosan mot Ransäter som är en fantastisk utställningsplats, en av de mysigaste jag har varit på !!! Jag kan varmt rekommendera detta ställe ! Dömde gjorde Jochen Eberhardt och han gav Sanna den bästa kritiken hittills "- Happy and active bitch with solid condition. Excellent topline and body. Typical head and expression. Nice bone and feet. Moves activly with style." Gissa om jag var GLAD !!! I gruppen blev hon opl. Jag vill också gratulera Freddis till Miltons första CERT ! Det var nog dagens höjdpunkt ! Fredrika fick vara med på vårt ÄT-VM och hon hängde med rätt bra i svängarna ! Tack för ett trevligt ressällskap och till helgen ses vi igen ! Fram tills dess ha det så bra !


.:[ 2007-07-18 ]:.

Lite klent med päls efter valpningen fortfarande, men det är på gång och hon är ju så vacker iallafall !!! ;) Lotta får vänta med sin comeback i ringen, men jag tror att hon tycker att det är lika skönt att ligga hemma i sängen...Vi andra har laddat om batterierna och det blir några hektiska veckor framöver !


.:[ 2007-07-18 ]:.

Maja har varit här och hälsat på (Kull 3 Crazycharlotta och Novastar's Chamaeleon). Det var jättekul att träffa henne och matte Mia ! Hon var vild och vacker ! Pigg och glad, full av liv ! Men en hel del humör och det tycker jag är positivt ! Hon gick dock på pumpen ibland när hon försökte bestämma över sin mamma för mycket ! Men lite tillsägelser ska barn ha ! Vi tränade lite utställning och spår, lite kaffe hann vi också med !


.:[ 2007-07-09 ]:.

Sanna gjorde det i Piteå ! Vi åkte på SKK's Int. Utställning och där var det 8 kanintaxar anmälda. Av dessa 8 var 6 st. tikar ! Slutligen visade det sig, när jag slog upp katalogen på plats, att 3 st. var juniortikar. Detta kändes spännande och pirrigt ! Men hon gled in i ringen och visade lite takter som vi tränat på.....Gräset var blött och lite ojämnt , men det bekom henne inte ett dugg. Sanna vann juniorklassen och endast hon fick CK ! Yes ! Slutade som slagen av farmor Mysan igen, men vi kryper närmare känns det som ! Mysan blev BIR och BIM blev Y-stammens Cognac (son till CONTINUE) som fick sitt avgörande cert och kan därmed kalla sig en massa fina titlar framför sitt namn. Grattis till Anders och Karolina. Såklart även grattis till Eva med vackra Mysan ! Släkten ÄR alltid värst ! Trevlig och rolig resa, som vanligt, men vi önskade oss bättre väder ! Såhär löd kritiken denna gång :" 1 år gammal mkt. feminin tik med mycket snygg profil. Lång och låg. Mkt. ädelt huvud, kunde vara aningen mer utfylld under ögonen. Väl ansatta öron. Normalt vinklad front. Utmärkt rygglinje. Kan utveckla mer volym i kroppen. Välvinklad bak. Rör sig utmärkt i det våta och höga gräset. " Ja, detta tackar vi domaren Espen Engh för !


.:[ 2007-06-18 ]:.

Sanna och jag har varit till Vännäs på SKK utställning och det resulterade i 1 HP ! Vi är nöjda med det och jag måste bara berömma min lilla prinsessa, för hon är alldeles underbar att ha med sig ! Hon bara ÄR, lugn och inte dugg stressad . Det bästa är att hon söker kontakt med mig hela tiden och gör allt jag begär av henne ! Lättsam kanske är rätt ord ! Slutord på kritiklappen var ;" Mycket lovande juniortik " !! Så till våra kamrater på resan; Cutecharina försvarade sin championattitel med ett CK 5 Btkl ! Hennes slutord på kritiklappen måste också omnämnas; " Mycket trevlig tik med labradortemperament " Detta är faktiskt sant och jag tar det som positiv kritik! Nu ska vi vila ett tag och ladda för Piteå ! Trevlig Midsommar på er allihopa!


.:[ 2007-06-11 ]:.

Ingeborg och Hulda har gjort det!! Alltså tagit det sista spåret och äntligen har Hulda blivit både utställningschampion och viltspårchampion ! Man kan inte ha bättre valpköpare än så här ! Sedan är det ju roligt att man ser att valparna artar sig och blir duktiga hundar !Jag vet en sak och det är att jag är oerhört lyckligt lottad som har hittat så bra hem till mina valpar !HURRA HURRA HURRA HURRA för fam. Bohlin/Hallström i Söråker !


.:[ 2007-06-09 ]:.

Hulda fick sin andra etta i ö.kl. viltspår på NTK's ordinarie viltspårprov " Nattprovet " ikväll. Oj, vad jag är stolt!! Gratulerar Ingeborg, det verkar vara ditt och Huldas år i år ! Nu fattas bara en etta till sedan kan hon titulera sig dubbelchampion, endast drygt 2½ år gammal ! Inatt sover man gott !


.:[ 2007-05-26 ]:.

Sanna fick CK igen i Älandsbro på NTK's utställning. Domare var Catarina Lindhe-Forsberg. Bara positiva ordalag i kritiken och motståndet var det bästa tänkbara, hon gick mot sin farmor som är en strålande vacker kanintax och i sina bästa år. Charmingconny tävlade som dvärg , men tyvärr så var han alldeles för grov runt magen. Behöver banta och komma iform. Domaren tyckte att det var väldigt synd, eftersom han var i hennes smak, men tyvärr! Så kan det gå och från min sida sett så var det helt korrekt. . Cutecharina skulle försvara sin CHAMPIONtitel (lhdv) och hon rafsade åt sig ett CK, så det kändes jättekul !Jag var nöjd med dagens prestationer och tycker att det är så kul med valpköparna som löser av varandra och tävlar så flitigt på utställningar och annat.


.:[ 2007-05-20 ]:.

Hulda har idag blivit Svensk utställningschampion ! Vi styrde kosan mot Östersund och specialhundklubbarnas utställning. Platsen var Travbanan och dömde gjorde Vigdis Nymark, Norge. Först ut var Sanna hon fixade ett CK igen och slutade som 2 BT lhkanin. Kritiken var toppen och jag sänder ett grattis till SYMI, äg. Susanne Sandberg som blev BIR, gr2:a. Vi har slagit er förut !!!! och vi flåsar hack i häl.......Sedan var det Chaotic som visade framfötterna genom att bli 1BH. Då var det dags för Cutecharina ( vilken rysare ) hon slog till med CERT & sedan 1BT. Yippie ! BIR blev Chaotic opl. i gruppen, alltså slagen av sin dotter Symi ! Men så ska det väl vara generationerna skall avlösa varandra och gå framåt !Grattis Ingeborg och tack till mina valpköpare som ställer och spårar så flitigt med sina hundar ! Chaotic blev i veckan INT. utst. champion ! och BIM i Piteå ! En jättetrevlig dag och kram till Fredrika som körde min bil hem åt mig, skönt med generationsskifte ;)


.:[ 2007-05-17 ]:.

Hulda har klarat sitt första ökl. spår idag och det gick bra för dom trots att matte Ingeborg har en nyopererad axel, Hulda gick "raka spåret" så matte behövde inte trassla alls! Fyrfaldigt leve för er hurra X 4 !!!!Därefter fina bilder på valpar ur senaste kullen, Tack för att ni skickar dessa !


.:[ 2007-05-14 ]:.

Nu har SV-07 gått av stapeln ! Utställningen ägde rum i Österbybruk och vi åkte redan dagen innan för att ladda ordentligt ! 12 kanintaxar var det i startfältet och det får nog anses vara rekord i Sverige, tror jag ! 8 tikar och 4 hanar.Sanna stod för en bragd då hon fick CK, vann junkl. och stod till sist som 2:a BT ! Så himla nära en fiiin titel ! Men vi kommer igen, detta har bara börjat !Vi hade en trevlig kväll på campingen kvällen innan och jag vill säga TACK till alla som var med ! Även på utställningen var det gott om vänner och vi hade en jättetrevlig dag ! Tack Peter för att du körde så bra ! Till sist så vann ju även vår travhäst samma dag, så lyckan var fullständig !


.:[ 2007-05-07 ]:.

Oj, oj, hur ska jag börja denna berättelse ! Jag åkte bil i 4 timmar, sov oroligt på ett hotell, bet på naglarna under en flygresa på tre timmar, åkte bil igen i 1,5 timmar. Dåååå ser jag henne, Sissi, valpen som jag haft tills hon var 5 månader för att sedan skicka henne med flyg till Island. Hon är verkligen som den "urmoder" hon är. Bär aldrig koppel och är lös ute hela dagarna.Hon håller huvudet så där stolt högt och det med all rätt !Jag har haft kontakt med matte Edda under hela tiden och ett bättre ställe än så här hade inte Sissi kunnat hamna på. Vad som är fantastiskt är också hur Edda ÄR med sina hundar. Hon höjer aldrig rösten utan visar endast med tecken, to.m valparna springer fritt ute. De bor i ett villa område, på hörntomt, med hundar precis runtomkring. Ingen gör en ansats till att smita eller gapa och skälla. Även på promenaderna går alla hundar lösa, FANTASTISKT ! Jag har aldrig sett en sådan hundhållning tidigare. Lydiga och trevliga, och såklart lyckliga ! Vi blir uppassade hela tiden och jag känner mig faktiskt som Drottning Silvia. Det är inte ofta jag ligger i underläge i att springa omkring , men mot Edda gör jag det. Hon är en fantastisk kvinna, tusen ideér och full av energi. Vi leker utställning och pratar, pratar, pratar. Ibland hamnar jag i en sorts koma när jag sitter mitt emot henne och kan inte fatta att jag äntligen är här och vi har mötts på riktigt ! Vi får åka på sightseeing, äta underbar mat, och till sist så har " Sissi" bokat ett hotell rum åt oss på det världsberömda BLÅ LAGUNEN !" Där man flyter omkring i 40-gradigt vatten , gör ansiktsmask och får massage. Vattnet är alldeles blått och taget direkt ur naturlig källa. Sedan tittade vi också på valparnas pappa Sundsdals Mocca. Han var verkligen snygg och hade ett lika bra temperament som Sissi.Deras valpar såg mycket lovande ut och var såklart lika glada dom !Jag skulle kunna berätta i timmar, men jag vill säga TUSEN TACK Edda för allt du gjort för oss. Det var fantstiskt underbart ! Du kommer för alltid att ha en plats i mitt hjärta, men det vet du redan om....Du har blivit en sådan vän som man bara har några få av genom livet.Tack för den fina presenten och lika mycket tack till din man och dina fina barn.Jag hoppas verkligen att jag får chans att återgälda lite när du kommer till mig....Jag skickar dig en STOOR kram!


.:[ 2007-05-01 ]:.

Nu har Sanna klarat GK Anl.spår och det känns underbart. Det är alltid pirrigt när man ska ut på allvar första gången. Men det gick som på räls !


.:[ 2007-04-29 ]:.

Spårträningen har dragit igång för fullt. Vi hade en supertrevlig kväll, med god mat och dryck. I kombination med träning, så var kvällen fullkomlig ! Tack för trevligt sällskap till alla som var med ! Vi gör snart om det igen !


.:[ 2007-04-26 ]:.

Igårkväll var Lotta & Sanna samt resten av familjen på trav. Det var miljöträning av högre rang för Annelies små spanielvalpar. Men det gick så bra till slut trots att lilla Cayenne försökte spela svårflörtad i början. Lotta är dock galen i ESS eftersom min kompis Annelie har sådana och hon är alldeles tokig både i hennes hundar och henne. Det såg ut som på bilden hela tiden, Lotta bjuder upp till lek ! Sanna var mest intresserad av all hästskit , hon kunde inte förstå hur man kan slänga bort så "goa grejjer". Hur det gick för vår häst, kan vi ta en annan gång........


.:[ 2007-04-22 ]:.

Sanna debuterade igår på officiell utställning i Västerås. Dömde gjorde Tino Pehar, Kroatien. Hon skötte sig med den äran och fick fin kritik, 1, 1 HP.Domaren dömde hårt men rättvist, det är väl så det ska vara ! Farmor Mysan gjorde comeback i ringen och fick CK, BIR och BIG4 !!!! Jag gratulerar Eva så mycket till en jättefin hund ! Men vi ska slå er någon dag !Var så säkra! I Sanna kritik avslutades det med orden " -Very nice quality bitch !" Det tyckte jag sade en hel del om framtiden! Tusen tack också till Lottie som hade åkt till utställningen för att hejja på oss ! Sanna blev så glad över att återse sin delmatte !Nu ska vi ta tag i spåret på allvar denna vecka ! Sedan kom också bilder på Selma ifrån Norge, hon ser så söt ut, men jag tror att Siri får skaffa sig en egen liten tax, för Silje och Selma verkar vara oskiljaktiga !Hon ser ut att ha det så mysigt och må så fint !


.:[ 2007-04-17 ]:.

Maja har fått två äldre vovvar som kompisar, de har tagit henne till sig och förstått att de blir tydligen inte av med detta yrväder ! Hon är glad och sprallig, men framför allt påhittig !!!!!


.:[ 2007-04-16 ]:.

Bild på Sissi ( ISLUCH Cosycecilia )och hennes dotter Sunna. Vi ska snart åka och hälsa på dom på Island och jag längtar sååååååå !Det mest spännande är OM hon känner igen oss !Att sedan få se Edda i verkligheten och prata hund med henne ska bli resans höjdpunkt !


.:[ 2007-04-16 ]:.

Selma i Norge har funnit sig väl tillrätta. Här med lillmatte Silje, de provade på att tälta litegrann, kanske inför sommarens bravader !


.:[ 2007-04-12 ]:.

Jag har hälsat på hos Campari och hans matte Lena. Han är en så fiin taxkille och har päls som.. ,ja jag vet inte vad, men mycket kommer det säkert att bli ! Busig verkar vara ett nyckelord för den här kullen. Alla har energi och vilja. Han blev blev jätteglad över att återse mig !Det är så kul att se hur dom växer och blir till små "riktiga" hundar !Ska bli spännande att följa.


.:[ 2007-04-10 ]:.

En bild från Selma i Norge, som har fått en kompis som heter Rim, och är en Irländsk Setter. Hon har anpassat sig så bra i sin nya familj och är en sån duktig liten valp !Det är alltid roligt med hälsningar och jag har ju en viss förkärlek till att byta bilder, så denna passade så bra !Hejja på Selma !

.:[ 2007-04-02 ]:.

Nu är det bara Maja som inte har lämnat kenneln än, hon åker till sin nya familj på onsdag !Det har gått jättebra och inte vet jag, men det måste ha med åldern att göra , att jag känt mig så blödig den här gången !Hur som helst så är det en gåva tycker jag att se små valpar växa upp och att man gjort sitt bästa för att de ska bli fina och duktiga små hundar ! Ett stort lycka till önskar jag alla små Lotta-barn och deras nya ägare !

.:[ 2007-03-29 ]:.

Sista veckan med dessa ljuvliga små knyten.De har börjat visa mer och mer av sina personlighter och små egenheter. De är verkligen pigga och orädda valpar. Fulla av liv och nyfikenhet. Jag tror att de kommer att lyckas bra i livet, ingen är rädd att ta för sig. Lite bekymmer att ställa upp dom för fotografering, där hade vi inte riktigt samma åsikt ! Men det duger väl! Imorgon ska det bli veterinärbesiktning och Id-märkning ! Sol +15

.:[ 2007-03-26 ]:.

Ute och busa i vårsolen, det är härligt. Vi har haft besök av Hulda, Milla och Pepsi(och Ingeborg förstås). Alla hundarna lekte tillsammans, det var strålande sol och varmt. I morgon blir det biltur för valparna igen.....det måste ju tränas ordentligt ! Sol +15

.:[ 2007-03-18 ]:.

Sådärja, där satt den, Sanna blev idag BIS-VALP i Borlänge, Dalarnas Taxklubb. Domare var Ingrid Andersson. Även Chaotic "Dante" var med, gick i Championklass, fick CK och blev 2:a Bh. Monica och jag startade hemifrån 03.30. Resan gick bra, men stördes av ett mindre snöoväder. Som tur var inte förrän vi nådde Hudik på hemvägen.Nu känns det som om säsongen börjar dra igång !! Den hade inte kunnat starta bättre för Sannas del.Hon travade på i ringen och det ska bli kul att se hur hon utvecklas.

.:[ 2007-03-11 ]:.

Inte så lätt att få valparna att posera som man vill i den här åldern:-)Men de är pigga och glada små hundar. Äter , leker och sover, det är väl det livet går ut på !!

.:[ 2007-02-25 ]:.

Halva tiden med valparna har redan försvunnit ! De äter nu riktig mat och det går bara bra. De börjar upptäcka mer och mer av omvärlden, leker och brottas med varandra. Fortfarande inte ett ljud om nätterna !Lotta har varit en exemplarisk mamma, snäll och fin som hon är. Namn har de fått, de står på första sidan , om någon missat det !

.:[ 2007-02-25 ]:.

3 veckor har valparna hunnit bli. De kravlar mer och mer, försöker stå upp och det lyckas emellanåt. Vi sover fortfarande gott om nätterna, inte ett ljud från valplådan. De är så otroligt söta, runda och blanka. +2

.:[ 2007-02-18 ]:.

Valparna har hunnit bli 2 v. Lotta är fortfarande hos dem väldigt mycket, men börjar iallafall vilja gå ut på lite längre promenader än 20 meter. Springor i ögonvrån kan man se på dem allihopa och det är så roligt när de öppnat ögonen helt. Cutecharina från Wilmas andra kull har varit på utställning i Östersund och roffat åt sig ett CERT och BIR !!!! Grattis till "Hulda" och Matte Ingeborg. Det satt fint, tycker jag. Nu fattas ett ökl. spår och ett cert till sedan........oj, vad spännande säsong vi har framför oss !

.:[ 2007-02-11 ]:.

En hel vecka har gått sedan valparna såg dagens ljus ! De växer duktigt och har dubblat sin vikt sedan födseln. Lotta är en exemplarisk mamma och är glad när man vill kika på de små. Hon har även accepterat Sanna och bjuder upp henne till lek på kvällarna. Tänk vad tiden går fort, de kravlar för fullt i valplådan. Nästa vecka ska vår springerkompis Coffee få sina småknyten, så nu väntar vi på det. -15

.:[ 2007-02-04 ]:.

Valparna har äntligen kommit !!!! Det blev 2 tikar och 1 hane. Alla är jämna i vikt och ser identiska ut för övrigt, dvs. mörkt röda. Jag har väntat, som jag inte tror att någon kan förstå...dag och natt ! Allt gick bra , även om Lotta inte hade bråttom att leverera. Hon vilade ordenligt mellan varje valp, både mor och barn mår nu förträffligt.Tänk ändå vad man kan sitta och beundra underverken ! Grattis även till Carina som äger Chamaeleon, äntligen är vi "mormor" och "farmor" !

.:[ 2007-01-27 ]:.

Idag har vi varit på en vinterpromenad och det var strålande sol...härligt ! Lotta sprang på som vanligt och Sanna letade efter något spår av en kavaljer.

.:[ 2007-01-22 ]:.

Sanna har nu börjat löpa för första gången. Tänk vad tiden går fort! Hon väger 3.7 kilo och mäter 28 cm.

.:[ 2007-01-19 ]:.

Det är nu bara 1½ vecka kvar till beräknad nedkomst, och Lotta mår bra. Äter och sover i princip. Hon är sötare än någonsin ! Magen putar så fint.

.:[ 2007-01-17 ]:.

En bild på Hulda (Cutecharina) i flygande fläng. Hon bor i Söråker och har precis blivit "storasyster" till en liten Pepsi.

.:[ 2007-01-16 ]:.

Idag kom en bild på Continue från min första kull. Han är en speciell liten man som har en speciell plats i mitt hjärta. Han bor numera i Köpmanholmen hos trevliga ägare. Att han är liten vet jag , men om man tittar på kvinnohanden som ligger över ryggen på honom så förstår man HUR liten han är.

.:[ 2007-01-13 ]:.

Magen har växt och nu börjar det bli lite besvärligt att hoppa ! Hon är så rädd om sig och går så försiktigt när vi är ute. Trots allt är det 2 ½ vecka kvar och hon kommer nog att bli ordentligt rund. Jag längtar........ +-0 SNÖ

.:[ 2007-01-03 ]:.

Idag har Lotta gått 5 veckor sedan hon parades. NU har magen börjat växa och hon äter lite bättre ! Yippie, det är nog valpar på gång ! Den som är intresserad och vill veta mer kan ringa mig 060-29221, 070-2196498.

.:[ 2007-01-02 ]:.

Nu har snön äntligen kommit, precis i lagom mängd för små taxben. Vi har varit på vår skogspromenad och det var många spår att utforska. - 2

.:[ 2006-12-28 ]:.

Vi har varit ute i skogen och det var så skönt !

.:[ 2006-12-21 ]:.

Året som gått har varit otroligt spännande. Det har varit så trevligt att kuska runt som jag har gjort. Jag vill TACKA alla kompisar och alla andra jag känner för sällskapet och trevligt umgänge. Visst har vi det underbart på våra resor!! Alla taxvänner, alla andra vänner och alla mina fantastiska valpköpare.
Det finns en person jag sänder en speciell tanke och det är Edda på Island. Hon har visat ett otroligt intresse för rasen och är alltid ensam med funderingar och med framgångar ! Hon går just nu och väntar på valpar, som kommer att bli den första FCI-registrerade lh- kanintaxkullen på Island. Jag önskar dig Lycka till och tycker att det ska bli jättespännande ! Nu avslutar vi 2006 med god mat och avkoppling, jag ser fram emot nästa säsong !

.:[ 2006-12-07 ]:.

Lotta har idag blivit Svensk Viltspårchampion !! Regn och lite kyligt, men det var inga problem att fixa ett 1:a pris med 42p. Tre ettor på raken, alla med full poäng och två dessutom med HP. Jag är så stolt över min lilla hund. Hon kan konsten att överraska mig!

.:[ 2006-12-05 ]:.

Sanna har hunnit bli 5 månader. Hon är snart stora damen, mäter 26 cm. Glad och pigg ! Energi som få, men kan också ramla ihop i en hög och sova. Jag har aldrig haft en sån nyfiken valp i mitt hus.....Bilden har jag tagit på egen hand, tro det eller ej ! Men jag stod till slut faktiskt i behå och jeans på altanen med skinka i munnen, mitt i december, och där satt den. Nu fick jag skryta lite också :-)

.:[ 2006-11-29 ]:.

Vi har varit på friarstråt till Skellefteå. Lotta fick äntligen träffa sin fästman och det gick bara bra. Jag har inte sett honom sen i somras, men jag tycker att denna hund är tom. snyggare än vad jag kunde komma ihåg. Liten och med allt på rätta stället. Tack Carina för en trevlig stund och hur många kramar som helst till Monica , som följde med mig.

.:[ 2006-11-12 ]:.

Lotta tog sitt avgörande CERT idag i på Skaraborgs Taxklubbsutställning. Hon kan numera titulera sig SU(v)CH NU(v)CH ! Jag är så stolt över min lilla taxfröken ! Sanna gjorde allt rätt och blev BIR-valp, avslutade som BIS-valp 2 (4-6 mån). Vilken resa vi har gjort igen 122 mil t.o.r. Tusen tack till Monica som var med som sällskap och körde bil på glashala vägar. Vi träffade även Sannas systrar och det var jättekul stt få återse dem igen. Nu kan vi pusta ut och titta tillbaka på ett finfint utställningsår.Jag vill också gratulera Sannas pappa Qosak till BIR lhkanin och BIS 5 !!!! Grattis Charlotte !! +2

.:[ 2006-11-09 ]:.

Två nya bilder på taxarna och deras favorittjej

.:[ 2006-11-03 ]:.

Nu är det bestämt att Crazycharlotta skall paras. Den tilltänkta hanen blir den långhåriga dvärgen CHAMAELEON.Jag har verkligen letat med ljus och lykta. Han har allt som jag önskar och jag hoppas på ett spännade resultat. Är du intresserad så kontakta mig gärna.Se mer under länken valpar !

.:[ 2006-10-23 ]:.

Så har vi äntligen varit på vår resa till Tromsö. Det var Int. utställning. Vi startade kl.03.00 på lördag morgon och hade en nätt liten tur framför oss på ca. 130 mil och därmed 20 timmars resa ! Är vi riktigt friska ? Ja, detta är det pris man måste betala om man är så intresserade av detta med hundutställning som vi är. Tanken på att det skulle kunna gå åt skogen för oss fanns ju där, men så blev det inte. Sista 30 milen var det full snöstorm och urusel sikt, men vi kom fram...Några timmars sömn i stugan och ut i snöstorm sista 10 milen till Tromsö. Väl framme så började adrenalinet pumpa runt och trots att en norskägd hund försökte rubba vår koncentration genom att DRÄNKA hundburen med pink så stod vi starka och trygga. Complex och Crazycharlotta sopade banan och lade ribban genom att ta CERT, CACIB, BIR & BIM lh kanin. Yeeees ! Chaotic var som en dröm i ringen och domaren tyckte att han var komplett, men han ville ha svansen lite väl högt och flagga med den så att alla skulle se den, så tyvärr rök certet där, men fick CK och Res.cacib. CACIB får han i efterskott, eftersom vinnande hanhund redan var Int. Champion ! Snacka om storslam, Monica och jag är såklart överlyckliga! Resan hem var seg, 20 timmar igen, men nu har vi gjort det och skall tillbaka för det var en mycket trevlig utställning och naturupplevelse ! Tack till alla som åkte med; Anna-Lena, Charina och Monica, alla skratt och flams ! Ni är suveräna !

.:[ 2006-10-17 ]:.

Ny bild på Sanna


.:[ 2006-10-13 ]:.

Sidan har fått sig ett totalt ansiktslyft. Hoppas ni gillar den. Stort tack till min
Webmaster Jonas Högman


.:[ 2006-10-07 ]:.

Sissi på Island har blivit Ischampion och det är faktiskt första långhårstaxen med den titeln på Island. Grattis Edda och familjen.


.:[ 2006-09-19 ]:.

Igår kväll var vi på Viltspår prov, i skymning
faktiskt. Man fick en liten känsla av att det var på riktigt.......I slutändan visade
det sig att det gick hur bra som helst. Sedan vill jag kommentera mitt senaste
inlägg i denna Nyhetsrapportering, jag tänkte INTE elda upp bastun utan tända eld i
kaminen såklart.(hihihi).
+10 Sol

.:[ 2006-09-08 ]:.
Hösten har verkligen kommit nu. Svamparna poppar upp överallt och det tycker
Sanna är såå väldans intressant. Vi är ute mycket och det är
just nu sol och klart väder. Vi väntar på att utställningen i Nordic ska äga rum och
det brukar vara en av årets höjdpunkter.Annars så tar vi det lugnt och tänder ljus
på kvällarna. Just i kväll tror jag att bastun ska få eldas upp, det är bland det bästa
vi vet, avkopplande och med en kall öl inom räckhåll, mmmm. Hundarna trängs framför
kaminen inne, värme det är grejor det.
+15 SOL

.:[ 2006-08-23 ]:.
Vi har haft besök av Milton och hans matte Fredrika.
Det busades och sprangs en hel del.Sanna har ju så korta ben
så hon hängde inte med i tempot, utan passade på med annat istället.
Milton kommer att bli en stilig herre, med blank och fin päls.Se upp för honom !
+19

.:[ 2006-08-20 ]:.
Nu har vår lilla prinsessa äntligen kommit till
oss. Jag deläger Sanna med Bussahagens Kennel och hon är vår gemensamma framtid.
Vi är så glada över denna lilla yrhätta ! Lotta har fått en lekkamrat och jag
en underbar liten valp att jobba med. Du vet, Lottie, hur efterlängtad hon är och
jag ska göra mitt yttersta för att hon ska få ett bra hundliv.Jag somnade med ett leende
på läpparna igår.
+25 SOL

.:[ 2006-08-06 ]:.
Nationell utställning i Svenstavik ! Ja, det
gick hur bra som helst för mina "valpar"! Vi kan börja med fredagen då jag åkte upp
till Ullånger för att gå ett anl.spår med Charmingconny. Det var fruktansvärt varmt
och han gjorde verkligen en prestation som klarade detta spår som en dans. Han såg
ut som en dammsugare hela vägen, och fick därmed högt betyg av domaren. 40p.
Nu skulle cert skördas på söndagen. Så blev också fallet, cert och 3 bh för "BOSSE".
(Fredrika som vanligt en duktig handler)
Complex tog sitt tredje cert och han måste nu klara ökl.spår för att få kvittera ut
sitt hett efterlängtade CHAMPIONAT. Slutade som 2 bh-kanin. Chaotic "Dantemannen"
Charmade domaren Ann Carlström till ett CK, vann Chkl och blev BIR igen !!!! Nu skulle
grupp-placeringarna fördelas och han gick så stiligt och stod så fint att han lade
beslag på 3:e platsen. Vilken dag vi har haft!!!! Jag vill även passa på att skicka
en hälsning till Monica för att vi hade det sååå trevligt och dessutom till alla
norrlänningar vi känner, som fick med sig fina resultat hem, Jättegrattis !!!Jag vet
att det gick bra för många av våra vänner för telefonen har gått varm......
+30 minst SOL

.:[ 2006-07-17 ]:.
Nu har vi varit på den efterlängtade resan till
Högbo 2006. Det var jätteroligt och vi var alla nöjda efter resan. Lotta tog sitt femte
cert och jag är så glad över min lilla taxfröken som är som en ängel.Nu ska vi vila ett
tag och sedan får vi se vart vi styr kosan.
+25

.:[ 2006-07-09 ]:.
Idag har vi varit på Nat. utställning i Alfta.
Charmingconny ställdes på sin 3:e officiella utställning, Domare var Niels Brandstrup.
Gissa om vi blev glada när han blev BIR och senare även går och vinner gruppen.
Jag kan inte beskriva med ord, hjärtat slår sig nästan ur bröstkorgen och adrenalinet
pumpar. Han visades av Fredrika Johansson. Hon kliver in
ringen och gör detta så otroligt bra, "du var också så fin och gullig Freddis".
Jag är lika stolt över dig ! Tack så mycket ! "Bosse" som han kallas till vardags
har ett utomordentligt bra temperament och är verkligen en coooool kille. Han bor i
lilla Ullånger, men rör sig ändå så otroligt världsvant.Det är bra gjort !
Tack vare en fantastisk matte och husse ! Jippieeee!
Sol +24

.:[ 2006-07-08 ]:.
:Nu har vi varit på en semestertur och Lotta har varit
sommarbarn hos Monica och Bosse. Gissa vad de hade gjort när vi kom hem ???
Jo, de hade varit till fotografen med min lilla prinsessa !!! Jättefina bilder och
jag har fått lov att visa en del av dem på hemsidan. TACK så mycket , jag blev verkligen
jätteglad och överraskad. Denna lilla hund betyder allt för mig och det vet dom !
+30

.:[ 2006-07-03 ]:.
Islands KK hade stor utställning i midsommarhelgen
och Sissi ställdes ut med bästa resultat. Hon visades denna gång av ett proffs som
visar hundar över hela världen och bla. på CRUFT's förra året. Det är grejjor det !
Nu väntas det bara på att Sissis fästman ska komma från Danmark och det ska bli
intressant att följa.
Sol +30

.:[ 2006-06-17-18 ]:.
Jaha, nu har det varit utst. i Vännäs. ÖNTK
på lördagen, domare A. Morelius och SKK INT. på söndagen, domare Lena Ståhlhandske.
Lotta vann jkl på lördagen och slutade som 2 BT med CERT såklart ! Dante vann Chkl och slutade
2 BH (CK). Men sen hände det stora saker: Hulda vann jkl-dv och slutade som 2 BT, fick
därmed också sitt första CERT ! Jätteskojigt och grattis till alla som var med.
På söndagen var det Lotta och Dante som skulle ställas. Lotta fick CERT och
res. CACIB 2BT. Dante CK, CACIB och BIIIIIIIIR ! Vad jag har längtat efter dessa resultat
och så kommer de under samma helg ! Dessutom med hårdare konkurrens än vanligt både på
lördagen och söndagen, och det gör mig mest stolt !!!! Lh Kanin lör;6st 1h,5t.Lhdv lör; 20
varav 8 tikar. Söndag lh kanin; 4 och dvärg 11 st. Vilka underbara hundar vi har.........
+30

.:[ 2006-05-29 ]:.
Nu har det otroliga hänt att ALLA Wilmas valpar
har fått CK på utställning. Den 27-5 blev Charmingconny 2:a BH med CK i
Älandsbro, NTK arrangerade och domare var Bertil Lundgren.Jag är överlycklig och
tackar matte Kerstin för att hon tränat honom så bra, och en jättekram till Fredrika
som visade honom så proffsigt ! Vi har idag varit till Umeå och tittat på deras
guldklimpar, både stora och små.De var såååå söööta, man blir alldeles knäsvag !
Tack och bock för delikat mat och kaffe samt en vidunderlig havsutsikt. Jag kommer
ju snart tillbaka.
+9 REGN

.:[ 2006-05-18 ]:.
Men oj oj oj, vad glad jag är över dagens stora händelse.
Hulda har klarat sitt anl.spår! Jag måste säga att jag är så stolt över mina duktiga
valpköpare som lägger ned sådant jobb på sina hundar. Denna gång är det Ingeborg som har
fixat det, men Hulda själv har ju så klart bidragit med den största prestationen.
Vilken duktig kicka! Nu blir det till att se upp i Bruks-Jaktklass framöver!
Imorgon åker vi till Ånge för VNKK's Nat.utställning. Jag ska jobba i köket.
Regn +5

.:[ 2006-05-11 ]:.
Idag har Ingeborg och Hulda(Cutecharina) varit
här och vi har tränat på olika saker, bla. hade Ingeborg med sig en tunnel som de fick
springa igenom och det var roligt.Hulda fick gå spår och hon tyckte att det var
jättekul! Nu ska det finslipas lite till sedan hoppas vi att hon fixar ett anlag lite kvickt.
+13 Sol

.:[ 2006-05-02 ]:.
Jag har i helgen som gick varit på en fantastisk resa till "södern".
Vi har besökt en kennel som har uppfödning av långhårig kanin-dvärg tax.
Underbara hundar och vi fick ett mycket trevligt mottagande med mat och dryck.
Att få åka iväg och titta på så många fina hundar på en och samma gång var som
att komma till himmelriket.Hur det såg ut på gården går inte att beskriva med ord.
Hundhållning av högsta klass med en fantastisk anläggning där allt var planerat in i
minsta detalj.Jag kommer att sväva på moln ett bra tag efter denna resa och jag tänker
hålla er på sträckbänken ett tag, men snart kommer en presentation av hundarna och
fler bilder. Den första bilden är på en tik och man kan kalla att det blev kärlek
vid första ögonkastet.Jag tror att det var ömsesidigt.Bedårande och mjuk och fin.
Jag kommer aldrig att glömma dessa ögon. Men jag var ju där för att titta på hundpojkar
och det blev det med råge....glada, käcka killar med mycket attityd.
Tusen tack till alla inblandade för en trevlig resa.
+6 Moln

.:[ 2006-04-24 ]:.
I helgen har vi varit i Västerås på Nat. utställning.
Lotta knep sitt andra cert, BIM lhka och Dante fick ck, vann chkl och blev 2:a bh dv.
BIR kanin blev Lelle (pappa till Dante)han slutade även sedan som gr.5 vilket var strålande
resultat hela dagen. Tack för trevligt sällskap vid ringside och till Annelie och
Gabbis som jag delade stuga med. Vi gör ju snart om det eller hur ?! och till sist grattis
till Annelie igen som fick ck på sin springerjuniortik Coffee !
SOL +8

.:[ 2006-03-25 ]:.
Hulda (Cutecharina) och Felix(Complex)
har varit på inoff.utst. idag. Det var spännande eftersom det var en taxdomare; Anders Morelius.
Bägge två fick utmärkt kritik och det bådar gott inför framtida utst. Monica och Ingeborg
ska ha ett stort tack för att ni är så intresserade av att träna med era hundar. Det är guld
värt för mig också.
+ 4 SOL

.:[ 2006-03-24 ]:.
Idag har mitt kennelnamn Privé blivit godkänt av
SKK. Jag är så glad och det känns fantastiskt roligt. Äntligen......
-3 SOL

.:[ 2006-03-09 ]:.
HURRA,HURRA,HURRA,HURRA ! Islands Kennelklubb har haft INT.Utst.
och en av de drygt 700 deltagarna var Sissi (Cosycecilia).Dömde gjorde Nina Karlsdotter. Hon visade sig
som alltid jättebra och matte Edda kunde stolt ta hem den ena utmärkelsen efter den andra.
Det gick så bra, så det slutade med en BIS-final.
Jag är så stolt över dig Edda som är så duktig att träna och jobba med Sissi. Detta trots att
ni är ensamma där borta på Island, förutom några sträv då förstås. Du har sån energi och är
ambitiös. Det är så roligt när det sen går så här bra ! Jag önskar dig och Sissi all lycka.
Vi kommer snart över och hälsar på. Det ska bli så spännande!!!!
SNÖ -20

.:[ 2006-02-19 ]:.
Nu har det hänt igen !! En ny CHAMPION ! Rocky tog sitt
sista cert idag i Östersund på taxklubbens utställning. Som ni har kämpat, Jane och Janne
nu small det till, STORT GRATTIS ! Crazycharlotta tog sitt första CERT och blev BIR
och sedan BIS-R. Slog idag sin morfar Budweiser, men det var ju bara släkten så jag tror
inte att han bryr sig så mycket. Jag vill även passa på att hälsa till Fredrika som
alltid , alltid är så gullig och grattar och skrattar. Det tycker jag är toppen !!
Tack till Ingeborg som var med mig som moraliskt stöd, vi åker väl snart igen ??
Jag är såååå glad idag !
SNÖ

.:[ 2006-02-13 ]:.
ÄNTLIGEN !!! Igår sopade CHAOTIC "Dante" till på
SVTK's utställning i Grängesberg.Domare var Nina Karlsdotter.Han blev Bh med CK-CERT, BIR, BIS5 och
därmed också Svensk Utställningschampion.
Det var verkligen efterlängtat och jag måste säga att matte Monica och husse Bosse var väl värda
detta. Monica visade honom och det gick som på räls. Han har fattat vad det går ut på och
tycker att det är så kul att visa upp sig. Många grattiskramar från oss till er!!
Grattis också till Lotties Venuse Klamap Debra som tävlar som Lh kanin och hade en fantastisk
helg med 2 cert, BIR och BIS- placering. En fin liten tik som ska bli spännande att följa.
Nu ser vi framåt och väntar med spänning på fler Championjoner......
Sool -5.

.:[ 2006-01-31 ]:.
Ella finns inte här hemma mer. Jag saknar din lena päls,
din vänliga blick och din fuktiga nos. Finns det någon rättvisa?? Hur förklarar man för sina
barn att detta kan hända? Att man skaffar sig en älskad valp och inom 9 månader har man förlorat
två kära familjemedlemmar som endast uppnådde en ålder av 5 år. Dessa 2 hundar vi haft var
i sin bästa ålder när de rycktes ifrån oss. Jag hade förväntat mig många härliga år till....
Ella var mig trogen jämt, alltid fanns hon vid min sida. Vänlig mot alla, lugn och stabil.
En riktig tax. Sov gott lilla vän...Kramar ifrån oss.

.:[ 2006-01-23 ]:.
Idag kom brevet jag väntat på, nämligen att Wilma
tilldelats bruksavelspris i brons. Jag vill tacka alla valpköpare ur första kullen Lelle-Wilma.
Det är Er förtjänst eftersom ni har varit så intresserade av att tävla med era hundar.
Sen har det ju också visat sig att de är fina exteriört och duktiga i skogen också.
Att de är gulliga och trevliga familjehundar måste också tilläggas.
Jag väntar nu med spänning på den andra kullens fortsatta tävlande och hoppas att kunna
erövra en högre valör med tiden. Det har varit viktigt för mig att hitta rätt valpköpare med det rätta
intresset för sina hundar, samt att resultatet av parningarna varit bra.
Man vill försöka tillföra rasen något och denna utmärkelse får man väl se som ett litet kvitto.
+-0 SNÖ

.:[ 2006-01-07 ]:.
Hej alla taxvänner och andra vänner ! Nu är det nytt
år och nya friska tag. Snart drar alla säsonger igång både utställning och viltspår. Det ska
bli ett spännande år på många sätt och vis. Vi håller på att smida en hel del planer
och fortfarande så står 2 av valparna ur Wilma-Lelle kullen inför sina utst.championat.
-11 KALLT !!

.:[ 2005-11-13 ]:.
Eva och jag tog bilarna med hundar i
och åkte till Hälsingland för att gå ett rörligt viltspårprov ökl. Helt okända marker,
nya människor.Väl framme började som vanligt tävlingsnerverna att försöka spela
mig ett spratt...Men det var snabbt övergående. Lotta gjorde sin plikt och det med bravur.
Domaren sade, vid ett flertal tillfällen, att han var imponerad över tikens
insats, och framförallt inställning.Inget hinder fanns i vägen som var för tufft att
besegra. Över sten och under stock....smidig och envis. Jag som höll i linan besitter
inte riktigt samma fina egenskaper ! Men vi hör ihop ändå på något konstigt sätt!
Efter oss skulle Eva och whippet-damen "Myran" med bestämda steg utröna skogens hemlighet.
Jag tänkte när Myran hoppade ur Evas bil att :- Men herregud, hon ser ju ut som en drogad
ko. Hon stod där med huvudet lite nedsänkt och fick chipscannern gnuggad över
sin tunna kropp( Myran alltså). Jag tittade lite förläget mot domaren och försökte
möta hans blick. Men ack vad jag bedrog mig, väl inne i skogen blev hon som en vildhund som
skulle göra allt för att få tag i ett byte,orädd och med musklerna spelande,
som om det vore en sista måltid och när hon väl fått tag i klöven, blev hon girig
och letade efter en plats att gömma den på, ifall det skulle bli sämre tider.
Vi hade klarat det allihopa, två 1:a pris och med finfint betyg!! En hääärlig dag!
+8 Sol

.:[ 2005-10-30 ]:.
Idag har vi provat på något helt nytt !!
Vi har varit på grytträning hos Grythundklubben. Jag hade anmält Ella i första
hand, men som instruktören sa, så är tro detsamma som att inte veta.Ella var inte särskilt
intresserad, men då plockade jag fram ett "wild card" i sammanhanget, nämligen Lotta.
Jag hade aldrig trott att hon skulle visa sig vara så tuff som hon var. Jag ser
redan fram emot nästa tränings tillfälle. För övrigt så står 2 av valparna ur första kullen,
Chaotic och Connexion,inför sitt utställningschampionat,så vi har en
hel del roliga saker att se fram emot. Sol+8

.:[ 2005-09-24 ]:.
ÄÄÄntligen kan jag uppdatera hemsidan igen.
Jag har haft en totalkrasch i hela maskineriet kan man säga. Under tiden har vi varit på
utställning i Svenstavik och där gick det strålande. Dante fick cert och CACIB, och
slutade som 2:a bh.Lotta och Hulda kammade hem varsitt HP i junkl.Nu väntar Nordic-
hallens utst. i oktober. Vi håller på att finslipa inför den.
+15

.:[ 2005-07-30 ]:.
Idag har det varit NTK-utställning i Töva.
Complex tog sitt första cert och fick strålande kritik, Connexion tog sitt fjärde raka cert och
fick också lika fin kritik.Grattis Monica och Bosse samt Jane och Janne till era framgångar
med hundarna. Nu har alla valpar ur Wilma-Lelle kullen tagit cert-ck och blivit BIR.
Bättre än så kan det väl inte gå, de är ju inte ens 2 år gamla.Jag är överlycklig..
Cutecharina och "Bosse" ur kull två, Wilma-Valle, har också varit på utst. 1:a m. Hp fick båda. Stort
grattis till er. Sen var det lilla Lotta "mammgrisen" Hon har också varit med och det blev en
slät etta, mest för att hon behövde mer tid för att mogna i kroppen, men kritiken var ändå
mycket bra. Vi kommer senare, akta er då!
Sol +22

.:[ 2005-07-09 ]:.
Idag har Cutecharina debuterat i officiella sammanhang
finfint resultat; CK och BIR i juniorklass.Ett stort grattis till Matte Ingeborg och Husse Lasse.
Sooool +50

.:[ 2005-06-25 ]:.
Nu finns det en hel del att berätta..Utställningar som varit:
Sollefteå Nat. 21-22-5 Chaotic: cert, 3:e bästa hane, Connexion: cert.
Älandsbro NTK 28-5 Connexion: cert, 2:a bästa hane.
Spårprov: Anlagsklassen har klarats av både Complex och Crazycharlotta.
Nu väntar härnäst Alfta för lilla Hulda. Då ska vi med och heja på.
Sol +20

.:[ 2005-05-11 ]:.
Idag har vi haft träning igen. Både spårat och travat
runt i ringen. Det gick jättebra såklart!!!!!Wilma surade till och jag blev tvungen att
lägga ett spår till henne senare på kvällen. Sooool +14

.:[ 2005-05-08 ]:.
Idag har vi varit till Härnösand med Hulda på
utställning och det gick jättebra. Matte Ingeborg har varit väldigt flitig denna vecka och
avverkat 3 utställningar= 3BIR. Bra jobbat!! Den första slutade med ett andra pris i BISvalp-finalen.
Vi gratulerar!!!
Regn +7

.:[ 2005-04-28 ]:.
Ikväll spårade vi för andra gången och nu satt det
verkligen som en smäck!!! En duktig tjej, om jag får säga det själv. Vi träffade också en del
andra små mindre trevliga djur; Myggor som kom som attackplan. Men vad gjorde det när
allt annat var så himla roligt!
Sol +7

.:[ 2005-04-12 ]:.
Igårkväll var vi på lite "taxträning" med Wilma-valpar.
Det var kul att se att alla kunde springa omkring och leka med varandra utan tjafs,
men det är klart morsan styrde upp dagordningen
så att det var bara för alla andra att snällt följa den.
Idag har Lotta gått sitt första träningsspår och det gick bra.Hon var lite tveksam först,
men helt plötsligt slängde hon en blick på mig som sa ungefär att
"Jahaaaaaa, du menar att jag ska söka.Det verkar ha begåtts ett brott här".
Sen gick det undan och klöven erövrade hon utan problem. Det var kul tyckte både hon och jag.
Så nu Ingeborg leder jag spårligan......
Dis +14

.:[ 2005-04-11 ]:.
Nu har Sissi kommit hem till sin familj i Selfoss. Hon hade
farit omkring direkt, som om hon alltid hade bott där. Det känns skönt att tiden i karantän
har gått så bra.Ska bli spännande att höra hur fortsättningen blir,
men jag kan inte tänka mig annat än att det kommer att gå fint.
Matte Edda var mer än nöjd och överlycklig över att hon äntligen har kommit hem.
Regn+14

.:[ 2005-04-06 ]:.
Sissi klarar sig bra i karantän. På söndag skall hon
få komma till sin nya familj och där är hon efterlängtad.Mera information om detta kommer.....
Solen skiner på oss i Norrland och vi har varit ute och busat idag.
Ella har fått valpar hos Glenn och Ulrika. Det gick bra och hon nedkom med 3 tikar och 2 hanar.
Om intresse finns ring 060-564363. Lotta saknar nog både Ella och Sissi för hennes mor är inte
så leklysten, utan vill mest ligga och sola.Är man drottning så är man.....+15

.:[ 2005-03-15 ]:.
Igår åkte lilla Sissi till sitt nya hemland Island. Resan har gått bra säger matte
Edda och hon har nu installerat sig i karantän. Där skall hon stanna i 4 veckor. Hon är en stabil tjej så
det kommer säkert att gå bra. Men usch och fy vad jobbigt det var att ta farväl på Arlanda.
Jag hade med mig min kompis Monica som stöd och det var tur för många tårar fälldes. Hon har ju trots allt bott hos oss
sedan födseln och är ju nu drygt 5 mån.Det är ganska lång tid..... Men jag vet att hon är efterlängtad och det
betyder allt för mig!! -15

.:[ 2005-02-28 ]:.
Connexion, en valp ur Wilmas första kull har gjort bra
ifrån sig på Jämtl.-Härjedalens Taxklubb den 27-2. Han tog sitt första cert och blev sedan BIR.
Jag gratulerar husse och matte så mycket.
Nu är det bara 2 veckor tills lilla Sissi skall åka till matte Edda på Island.-20. Sol

.:[ 2005-02-19 ]:.
Valparna växer i en rasande fart.De har lärt sig olika kommandon; sitt, ligg
och stå! De är sååå himla duktiga.Nästan rumsrena har de blivit också. Vi har fått massor av snö
-2.

.:[ 2005-01-24 ]:.
Idag har vi varit på promenad, solen sken och det gnistrade i snön.
Alla hundar sprang lösa på isen. -4.

.:[ 2005-01-16 ]:.
Nu är helgen över och vi har haft fint besök av Y-stammens kennel. Continue
har parat deras lilla kanintik Gåva. Vi hade roligt och trevligt. Jag hoppas att de hälsar på oss snart igen.Små tjejerna
växer så det knakar, snart skall Sissi åka till Island tiden går fort nu.
+4

.:[ 2004-12-27 ]:.
Alla valpar har flyttat hemifrån, utom Cecilia som skall exporteras till Island.
Hennes nya matte heter Edda Olafsdottir. Hon skall bo hos oss tills hon blivit 5 månader, då skall hon påbörja resan
till sitt nya hem. Sissie blir den första långhåriga tax på Island med FCI-stamtavla, så detta känns extra spännande.
Charina heter numera Hilda och bor i Söråker, med sin matte och husse; Ingeborg och Lasse.Conny heter till vardags
Bosse och bor i Ullånger med Kerstin och Arne. Alla önskas lycka till.....Lotta blir kvar hemma för alltid!!
-15 Kallt.

.:[ 2004-11-07 ]:.
Nu har valparna hunnit bli 25 dagar och äter duktigt av maten som de blir serverade.
De har även börjat gå på upptäcksfärd runt i köket och luktar på allt som är nytt och spännande.
På nätterna sover de tyst och lugnt ända tills vi börjar röra på oss för att kliva upp ur sängen, då
hälsas vi ivrigt med pussar. Ella är en helt enastående "lektant" och precis som förra gången kan hon
leka med de små hur länge som helst. Ingen snö har kommit än, men det känns i luften att det nog är
på gång! 0 grader.

.:[ 2004-10-25 ]:.
Idag har även Connexion klarat anlagsprovet och jag vill rikta ett stort GRATTIS till husse
Janne som gick med honom och därmed gjorde de tillsammans en fin prestation! Snart kommer även Complex att
prova, så jag hoppas att alla 4 killarna snart skall ha gjort sin plikt i skogen! Nya valpbilder!
+6 Regn

.:[ 2004-10-24 ]:.
Idag har Chaotic och Continue klarat anlagsspåret!! Jag har väl aldrig varit med om en sådan lång dag....... Till slut ringde
telefonen och jag fick det glädjande beskedet.. Grattis till Monica för att hon har en sådan duktig hund
och TACK till Eva för att du kämpade på och travade runt i skogen!
Imorgon ska vi hålla tummarna igen, då skall Connexion gå sitt prov ..Hoppas att det också går bra.
Valparna mår prima och har öppnat sina ögon. Jag ska snart lägga in nya bilder på de små krabaterna.
+6 Regn

.:[ 2004-10-10 ]:.
Chaotic och Continue tog för sig i lördags på Sundsvalls Int. utst. : Chaotic blev BIR-dvärg
och BIG-3. Continue BIR-kanin. Det var jättebra gjort med tanke på att de bara är 14 mån. Nu skall
spåren tas och sedan får vi se.....
F.ö var det sammanlagt 17 dvärgar med. Ett stort grattis till Monica, men det kommer säkert mera.
Valparna mår bra och växer så det knakar, runda och trinda. -5.

.:[ 2004-10-06 ]:.
Äntligen har Wilmas valpar kommit! Allt gick bra och det blev 3 tikar och 1 hane.
Mor och barn mår prima. Namnen är : Charina, Charlotta, Cecilia och Conny.

.:[ 2004-09-21 ]:.
Det verkar som om det har lyckats även denna gång. Magen är rund och trind och jag
hoppas verkligen att hon kan nedkomma med en liten tjej den här gången, det vore mumma det!
Inget är som väntans tider, Puh!!! Regn +12.

.:[ 2004-08-11 ]:.
Wilma är parad igen!!!! Den här gången med en liten gentleman som kallas "Valle" till vardags.
Jag hoppas att det går bra och beräknad nedkomst är 4-10. Valle är en vacker och framför allt en
mycket trevlig tax. Spännande tider väntar! Tack till Yvonne Hultin som fixade så att allt gick smidigt och bra! SOOOL +25

.:[ 2004-07-11 ]:.
Idag har vi varit i Alfta och Chaotic gjorde debut på en SKK utställning. Konkurrensen var den
tuffaste man kan tänka sig. BIR-dvärg blev Hökaers Hattrick,BH-2:a Chaotic och BH-3:a Budweiser.
Chaotic börjar verkligen ta för sig i utställningsringen, nu får alla konkurrenter se upp i framtiden!! Kom ihåg att han bara är 11 mån.
Jag vill också passa på att gratulera Monica och hennes familj till framgångarna med den lille charmören.Vad vi inte får glömma är
att pappa Leonardo di Caprio blev BIR-kanin. Både Rick och Lelle blev dessutom grupp-placerade!
Regn+15.


.:[ 2004-06-27 ]:.
Men nu har det smällt till ordentligt!! Vi har rafsat åt oss cert, cacib och ett BIR genom Wilma i
Trondheim!! Chaotic"Dante" blev BH och fick cert... Konkurrensen gick inte av för hackor, och glöm inte att Dante bara är 10 mån.
Solen sken och vi med den när vi svepte över fjälltopparna på hemresan!Nu kan Wilma titulera sig norsk,svensk och INTERNATIONELLCH!!!

.:[ 2004-06-12 ]:.
Ella fick återigen CK i CHKL i Vännäs!Lätta hemresor må jag säga.... regn+10

.:[ 2004-06-09 ]:.
Ella fick CK och vann Championklassen i Alfta 6-6. Izor tog
sitt andra cert och blev BIR slutade som BIS-4. På lördag bär det av till Vännäs.....Sol +12

.:[ 2004-05-24 ]:.
Nu kan även Ella titulera sig Svensk Utställnings Champion!!! Lyckan var fullkomlig
när hon fick det sista certet på Jämtland-Härjedalens taxklubbsutst den 23-5. Vilka fina flickor jag har i mitt hus som bägge är
dubbelchampions! Moln +15

.:[ 2004-04-20 ]:.
Chaotic har varit på utställning i Stockholm. Fin kritik och ett BIR-valp blev
resultatet. Grattis Monica, till era framgångar, hoppas att det fortsätter så.+5 Sol

.:[ 2004-02-16 ]:.
Debuten för Wilmas valpar var succé. Bir-valp kanin, Bir-valp dvärg samt BIS 1:A.
Alla skötte sig strålande och kritiken var utmärkt. Jag är så stolt! Tack till alla inblandade för en trevlig dag -2 gr.

.:[ 2004-01-26 ]:.
Nu är det snart dags!!!! Wilmas valpar skall debutera i utställningsringen
närmare bestämt den 15-2 i Östersund. Det skall bli jättespännande! Annars är allt som vanligt. Kallt!-14 gr.

.:[ 2004-01-02 ]:.
Nu är det nytt år med nya upptåg i beredskap. Vi har haft en underbar storhelg
med mycket mat och vila. Långa promenader har det blivit. -11 gr.

.:[ 2003-12-04 ]:.
Idag har jag uppdaterat länken "Kennlar", Bussahagen har släppt sin nya hemsida.
Verkligen fin! Man får veta alla nyheter, dessutom om hundar man fött upp, men som bor hos sina nya familjer.
Kul och intressant, tycker jag. Moln o gr.

.:[ 2003-11-20 ]:.
Ella är anmäld till Stora Stockholm i år. Vi får se hur det går.
Jag har alltid sagt att" jag skulle ha tagit med mig en hund när jag ändå skall ner" så nu har vi gjort
slag i saken.Men det lär väl bli en mördande konkurrens, men de skall få sig en match.-2 SNÖÖÖÖÖ

.:[ 2003-11-15 ]:.
Jag måste bara påminna alla taxvänner om att läsa artikeln i Hundsport
(senaste numret) som handlar om en duktig kanintax vid namn, Multich Bussahagens Leonardo Di Caprio.
Det är ju pappan till valparna. Tusen grattis till dig Charlotte som har en sådan duktig grythund.

.:[ 2003-11-14 ]:.
Nu är alla valpar hos sina nya familjer och allt verkar gå jättebra.
Jag har sparat en kille som bor hos fodervärd. Varför det blev just den valpen vet jag inte riktigt, men
han är nog den som ser minst ut och i mina ögon påminner mest om Wilma. Om det blir något av honom får
framtiden utvisa. Alla valpar ser mycket bra ut och har allt på sin plats. Viktigast av allt är att de
är mentalt bra, tycker om allt och alla. Glada och livliga som små pojkar skall vara!
Sol +2

.:[ 2003-09-29 ]:.
Nya bilder på valparna, de är 6veckor nu. En kille finns kvar till
försäljning. Idag har de badat för första gången.
+6 regn

.:[ 2003-09-14 ]:.
Nu har jag uppdaterat med bilder på de små underverken !
De är idag 4v.Har precis börjat äta lite mat så smått och dricka vatten. Det går faktiskt riktigt bra
men mammas mjölk är nog ändå bäst! De kan gå och stå bra, balansen håller på att tränas för fullt.
De sover f.f tyst och snällt om nätterna. Igår fick Ella leka med dem på riktigt för första gången,
jag tror att Wilma tyckte att det var riktigt skönt med lite avlastning. Solen skiner på oss här i Medelpad
+20

.:[ 2003-09-07 ]:.
Äntligen har Wilmas valpar kommit! 4 fina gossar, födda den 17-8, de är alltså 3
veckor nu. De har öppnat sina ögon och står nu och vinglar på sina ben för att börja lära sig att gå.
Wilma är en helt otrolig mamma som är hos sina barn så gott som hela tiden.
De gör inte mycket väsen av sig utan sover och äter duktigt!
Sol +22

.:[ 2003-08-14 ]:.
Wilma blev dräktig den här gången! Valparna beräknas till helgen 16-8-17-8
Det är så otroligt spännande och magen fullkomligt kokar av små rörelser av småttingar som vill ut.
Pappa till valparna är Multich. Bussahagen Leonardo di Caprio.Jag vill rikta ett stort tack till hans matte
Charlotte Jacobsson, för att hon har ställt upp och hjälpt till så att denna parning gick att genomföra.
Tänk om alla människor hade ett sånt tillmötesgående sätt.För övrigt knallar allt på som tidigare,
Ella kom på en hedrande 24:e plats i viltspår- SM. Vi kommer igen ett annat år, nu har vi i allafall fått se hur denna
tävling går till.Wilma blev provets bästa tax vid nattprovet i Västanbäck! Moln +18gr.

.:[ 2003-06-09 ]:.
Nu var det ett tag sedan jag uppdaterade hemsidan.Men det beror
på att det har varit fullt upp med aktiviteter av olika slag.Ellas valpar är sålda och de såg fina ut
allihopa.Vi har varit på en del utställningar med hyfsade resultat.Izor har gjort bra ifrån sig i
utställningsringen.Han blev BIR-VALP i på nationella i Erikslund.Ella får vänta ett tag innan hon ställs ut igen
hon har nämligen fällt ur efter valpningen. Wilma blev BIR i Erikslund o gr.5:a. Hon löper nu och skall få
åka till södra Sverige o träffa en fästman ,hoppas att allt går bra denna gång!!! 14-15-6 är det Nattprovet
i Västanbäck. Då skall vi fajtas om provets bästa tax igen.Jag vill också stolt berätta att Ella har kvalificerat
sig till SM i Viltspår i augusti.Den blir väldigt spännande, jag kan inte nog berömma mina duktiga hundar!
Regn +15gr.

.:[ 2003-03-09 ]:.
Nu har valparna äntligen kommit. De föddes den 28-2, allt gick bra
utan komplikationer. Det blev 2 tikar o 3 hanvalpar. De är naturligtvis de sötaste som finns.Ella är en
mycket duktig mamma, som hela tiden pysslar om sina små barn. Hon har naturligtvis blivit överlycklig
när vi har varit o hälsat på. Kanske hade hon kunnat tänka sig att följa med hem, men hon har ångrat sig
i sista stund. På Norra taxklubbens årsmöte fick vi dessutom ta emot "MOLLES VANDRINGSPRIS" för att hon
har lyckats så fantastiskt bra med sitt spårande i skogen i år. Det var en fantastisk känsla!!!!!
För övrigt så har "stallet" utökats med ytterligare en medlem. SILVERGRANENS AVANTI "IZOR"
Honom har jag köpt tillsammans med min svägerska Eva Björkman (Kennel Foxy´s). Han är en
långhårig dvärgtax e.Heathwave Fiorello u. SU(v)CH SVCH Bisquit.Han är mycket lovande.
Våren har kommmit +5 SOOOOOL

.:[ 2003-01-16 ]:.
Tyvärr, så gick Wilma tom även den här gången.Vad det beror på
är en gåta. Men så kan det vara när man inte får bestämma själv. Nu står vårt hopp till Ella. Hon parades
2 veckor efter Wilma. Så här långt ser allt lovande ut. För övrigt är allt som vanligt här i Norrland.
Kallt och mycket snö. Man känner ändå på något sätt att våren är på väg och med den tävlingssäsongen.
(På alla områden.) Det är iallafall något att se fram emot.Klart-3.

.:[ 2002-11-04 ]:.
Jag har lagt in nya bilder. Ingen löptik än i vårt hus,
inte heller någon lydnadskurs har börjat. Vi får gå promenader i
skogen och träna på så gått det går på egen hand. Wilmas faster har fått valpar 7st,
Vi ska åka och hälsa på dem någon dag. Vintern har kommit -8.

.:[ 2002-09-14 ]:.
Nu är det dags att summera sommarens aktiviteter. Vi har
varit på en hel del utställningar och det har verkligen gått bra. Ella har tagit sina 2 cert
och CACIB. Till våren får vi försöka knipa det sista , så att även hon kan titulera sig dubbel-
champion. Viltspårsidan har även den funkat bra. Att klara championatet gick som på räls för Ella.
På Jaktens Dag i Västanå blev hon provets bästa tax. Vi blev däremot utan valpar, men Wilma skall
paras igen nu till hösten, hoppas att det går bättre. Dressyrkursen gick riktigt bra, vi skall gå
lydnadsklass 1, hoppas att det drar igång snart.Som vanligt sol +12

.:[ 2002-05-23 ]:.
Nu är sommaren här, känns det som, solen skiner och det
känns helt underbart! Wilmas dräktighet tvistas det fortfarande om. Vi får se på det 40:e dygnet.
Då skall det tas en ny röntgenplåt för ett definitivt avgörande. Hon har inte alls mått så himla
bra den sista tiden, akut tonsillit bl.a.
Annars så flyter det på ganska bra. Ella och jag var på utställningen i Ö-vik.Hon fick jätte-fin
kritik, behövde lite mera päls, bara den kommer så ska det nog bli andra bullar. Vi har också
börjat på Brukshundklubben(grund 1), det går framåt är allt jag vill säga för tillfället.
(Vi är långt ifrån sämst iallafall).Slut för denna gång!

.:[ 2002-04-22 ]:.
Förra veckan parades Wilma, så nu börjar en lång
spännande väntan innan man vet om det finns några små liv i den lilla magen.
Allt verkar dock ha gått bra.Den 7-5 börjar jag och Ella på lydnadskurs, hur det går med en
tjurig tax och en lika tjurig matte kommer det rapport om senare.Sol+8

.:[ 2002-04-05 ]:.
Nu har vi precis kommit hem ifrån Hamrafjällen.
Vi har haft det underbart hela veckan. Ella hade sällskap av en kompis,den lille kavaljeren
Pluto.Det har gått jättebra att samsas så många varelser på en liten yta.Vi var 4 vuxna 4 barn
samt 2 hundar.Plutos matte Pernilla och jag har åkt 7 km. längd varje dag , hundarna
har duktigt sprungit med.Vi hade köpt selar åt dem innan vi for,tar man nu fram selen och viftar
lite med den så kommer genast Ella springande.Hon tyckte nog att detta var roligt.
Wilma fick stanna hemma , eftersom hon kanske skulle sätta igång att löpa.
Det var nog en himla tur det, för det var ju precis vad som hände.Den 27-4 skall vi på utst.
Ella och jag , då skall vi för första gången få ett utlåtande ifrån en "riktig" taxdomare.
Utställningen är Norra taxklubbens utst. i Ö-vik.Våren är här!!!!!!

.:[ 2002-03-15 ]:.
Idag kan det vara så att Wilma börjat löpa.
Det finns vissa antydningar på det. Det innebär alltså, att parningen inte är så långt borta.
Den blivande fästmannen heter Yossi, även han är av det finare slaget(SUCH).
Vädret dessa dagar är det bästa sol, sol och åter sol.

.:[ 2002-03-05 ]:.
Ögonlysningen var utan anmärkning,jätteskönt!
Hoppas att Wilma börjar löpa snart,så att parningen kan äga rum.För övrigt är allt som
vanligt både med hundar och familjen .Denna vecka är det sportlov här i Sundsvall
så det blir nog många utetimmar.Vädret kan man inte klaga på +5 grader och strålande sol.

.:[ 2002-02-25 ]:.
Igår var vi på utst. och tittade på när Soya debuterade bland vuxna
konkurrenter.Det gick bra,hon behöver nog bara lite mera ringträning så kommer
det att gå galant.Den 4-3 skall Wilma ögonlysas .Det skall bli spännande att
följa med på. +3 Grader sol.

.:[ 2002-02-21 ]:.
Idag har vi haft främmande av hundarnas bästis Soya. Hon är en s-v
springer spaniel på 10 mån. Vi har gått en härlig promenad på isen alldeles här
utanför. Med oss var också Pluto, en grannhund av bl.ras (JackRussel-York).
Han var dock mest intresserad av att"leka tåg"med Soya. Soya´s matte heter Annelie
och hon är även min arbetskamrat.Vi brukar åka tillsammans på utst, och det är ju
mycket roligare när man är två.Solen skiner och det är -3 grader.